10. 09. 2019 - 09:45
ČIZMA NA NOGAMA, STIŽE DON LUKA Dogovor Reala i velikana...
907
Shares
ČIZMA NA NOGAMA, STIŽE DON LUKA Dogovor Reala i velikana postignut: Sjajni Hrvat kao ŠLAG NA TORTU

MILAN DOVODI MODRIĆA?!

ČIZMA NA NOGAMA, STIŽE DON LUKA Dogovor Reala i velikana postignut: Sjajni Hrvat kao ŠLAG NA TORTU

Sport.ba
10. 09. 2019 - 09:45
0
Shares

Kako piše Calciomercato.it, pao je dogovor između Reala i Milana u kojem bi se Luka Modrić već za vrijeme zimskog prelaznog roka pridružio sedmerostrukom prvaku Evrope.

modric

Ovisit će to najviše o tome hoće li Real uspjeti dovesti Donnyja Van de Beeka, kao direktnu zamjenu hrvatskom kapitenu. Sva je prilika da će do tog transfera doći, no vjerovatno će cijeli posao čekati ljeto.

vanderbeek-1

Po priznanju Zvonimira Bobana, Luka je veliki navijač Milana od malena, i ne bi imao ništa protiv oblačenja crveno-crnog dresa.

Bilo kako bilo, Modrić, koji je jučer proslavio 34. rođendan pogotkom i neočekivanim remijem u Azerbejdžanu, najvjerovatnije igra svoju posljednju sezonu u Realu. Čak i ako ne ode na zimu, ugovor mu istječe u ljeto 2020., a španski mediji nagađaju da je nova destinacija Zlatne lopte 2018. u svakom slučaju – Italija.

modriceriksen

Kako je najbolji hrvatski igrač u povijesti slobodan igrač na ljeto, njegov novi klub će biti središte zbivanja svjetske, a pogotovo hrvatske sportske javnosti.

Već neko vrijeme se zna za interes Antonija Contea da ga dovede u svoj novi, potpuno obnovljeni Inter, a to će biti lakše jer ih transfer neće koštati ni eura. Osim, naravno, ako se Juventus ne umiješa, za kojeg znamo da gleda iz prikrajka i vreba na dovođenje zvijezda svjetskog nogometa s isteklim ugovorom.

Uz dvojac sa Guiseppe Meazze, kao interesenti za najboljeg igrača svijeta 2018. se spominju i Roma, Napoli i Juventus.

Učitaj još novosti