05. 09. 2019 - 19:01
VELIKI PAD U BLISTAVOJ KARIJERI Član početnih 11 Leicestera iz...
907
Shares
VELIKI PAD U BLISTAVOJ KARIJERI Član početnih 11 Leicestera iz šampionske sezone potpisao za španskog drugoligaša

OKAZAKI POJAČAO HUESCU

VELIKI PAD U BLISTAVOJ KARIJERI Član početnih 11 Leicestera iz šampionske sezone potpisao za španskog drugoligaša

Sport.ba
05. 09. 2019 - 19:01
0
Shares

Shinji Okazaki novi je igrač španjolskog drugoligaša Huesce.

Podsjećamo, Okazaki je nedavno potpisao za Malagu ali ga je španski klub otpustio nakon samo 34 dana provedena u klubu. Okazakiju očito nije bilo tako ružno na Pirinejskom poluotoku pa je tako odlučio potpisati za novi klub, ali će se morati sa krajnjeg juga uputiti na krajnji sjever Španije budući da su dva grada udaljena nešto manje od 1000 kilometara.

leicester-mahrez-okazaki

Sa svojim novim klubom japanski napadač potpisao je jednogodišnju saradnju s mogućnošću produženja, a njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznosi četiri miliona eura.

Okazaki je bio član zlatne generacije Lisica koja je u sezoni 15./16. osvojila Premier ligu. U klub je stigao kao zamjena za Andreja Kramarića ali je veoma brzo bolje „kliknuo“ sa Vardyjem i ostatkom kompanije pa je tako hrvatski napadač morao mijenjati sredinu dok je Japanac postao član udarnih 11.

deandre-yedlin-sunderland-leicester-shinji-okazaki-3447051

Ovaj 33-godišnji napadač je za reprezentaciju Japana skupio nevjerovatnih 119 nastupa, a u listu strijelaca upisao se čak 50 puta.

Bez ikakve dvojbe riječ je o jednom od najboljih japanskih nogometaša svih vremena, a u novom klubu dočekat će ga veliki broj zanimljivih igrača kao što su Cristo, Jorge Pulido, Sergio Gomez i Pablo Insua što dovoljno govori o ambicijama ove momčadi da sljedeće godine igraju u La Ligi.

Učitaj još novosti