05. 09. 2019 - 20:50
JUVENTUS PRAVI STRAŠAN TIM U januaru kreće lov na tri mete,...
907
Shares
JUVENTUS PRAVI STRAŠAN TIM U januaru kreće lov na tri mete, jedna je i ODLIČNI SRBIN

DE GEA, BAILLY I MATIĆ

JUVENTUS PRAVI STRAŠAN TIM U januaru kreće lov na tri mete, jedna je i ODLIČNI SRBIN

Sport.ba
05. 09. 2019 - 20:50
0
Shares

Prema navodima talijanskih medija, Juventus bi u sljedećem prijelaznom roku u svoje redove volio dovesti čak tri igrača Manchester Uniteda.

Prvi od trojice je Španac David de Gea. Španjolska hobotnica ima ugovornu obvezu sa Crvenim vragovima još samo godinu dana, a nije nemoguće da Juve, baš kao što je to učinio s Ramseyem i Rabiotom, dovede ovog klasnog vratara a da pritom ne plati ni eura odštete.

de-gea

De Gea je dugi niz godina prvi golman Uniteda, a mnogi ga smatraju i jednim od najboljih čuvara mreže na svijetu u ovom trenutku. Iako je ponekad sklon kiksevima, riječ je o fenomenalnom vrataru koji zasigurno nije pukom slučajnošću prvi vratar Uniteda i reprezentacije Španije.

Drugi u nizu je branič iz Obale Bjelokosti Eric Bailly. Ovaj 25-godišnjak je na Otok stigao 2016. godine iz Villareala u transferu vrijednom 38 miliona eura, ali se nikada nije u potpunosti uspio nametnuti kako istinsko pojačanje za United. Sklon je oscilacijama i ozljedama pa je stoga kao njegova zamjena u klub doveden Šveđanin Lindelof koji je sada uz najskupljeg braniča svijeta Harryja Maguirea prvi izbor na stoperskoj poziciji Olea Gunnara Solskjaera.

bailly

Treći po redu je Nemanja Matić. Izvanredni srpski veznjak jedan je od onih koje lako možemo zamisliti u crno-bijelom dresu. Matić je poznat po svojem bombastičnom udarcu i izvrsnom čuvanju svoje pozicije što je jako na cijeni, naročito u talijanskom nogometu.

matic

Pitanje je samo koji bi od ove potonje dvojice imao svoje mjesto u sastavu Juventusa te kako ih Sarri planira ukomponirati u sastav. Na mjestu središnjeg braniča trener Stare dame na raspolaganju ima De Ligta, Bonuccija, Ruganija, Demirala i Chiellinija, koji iako je sada ozlijeđen bi trebao biti ponovno u sastavu kada bi se potencijalni transfer Bailly trebao ostvariti.

chiellini

Matiću pak za mjesto u momčadi konkuriraju Can, Pjanić, Ramsey, Rabiot, Betancur, Khedira i Matuidi pa je jako upitno gdje bi Nemanja igrao i bi li se uopće uspio izboriti ne samo za mjesto na travnjaku, već i za ono na klupi.

U svakom slučaju ovi transferi se sigurno neće ostvariti u naredna četiri mjeseca, a u to vrijeme se svašta može promijeniti, iako je transfer Matića zaista nelogičan u ovom trenutku.

matic

Gazzetta dello Sport je najtiražnija i najrelevantnija talijanska sportska tiskovina pa njihovi natpisi imaju itekakvu težinu, ali mi u ovom slučaju ipak smatramo kako su ova njihova nagađanja malo pretenciozna. Vrijeme će pokazati ko je bio u pravu…

Učitaj još novosti