06. 09. 2019 - 08:25
NEKOLIKO PLANETARNIH ZVIJEZDA Premierligaških besplatnih 11:...
907
Shares
NEKOLIKO PLANETARNIH ZVIJEZDA Premierligaških besplatnih 11: Vrijede preko 400 miliona funti i mogli bi otići bez odštete

DE GEA, ERIKSEN, WILLIAN...

NEKOLIKO PLANETARNIH ZVIJEZDA Premierligaških besplatnih 11: Vrijede preko 400 miliona funti i mogli bi otići bez odštete

Sport.ba
06. 09. 2019 - 08:25
0
Shares

U netom završenom ljetnom Mercatu Juventus je napravio ogroman posao dovevši Aarona Ramseyja i Adriena Rabiota iz Arsenala odnosno PSG-a bez odštete. Dva odlična igrača koji bi inače koštali stotine miliona funti odštete – u Torino su preselili samo za iznos plata.

To je ideal u nogometnom trgovanju kad pitate poslodavce, a posloprimci koriste istek ugovora kao uteg u pregovorima. Plati mi i ostat ću, ako nećeš ti, ima ko hoće. Juventusu se tako isplatilo dati nešto veću platu Ramseyju i učiniti ga trećim najplaćenijim igračem u Serie A iako ovaj kvalitetom možda nije tako visoko, ali Staroj dami se isplatilo jer nije trošila na odštetu.

ramsey

Isto će pokušati, uvjereni smo, i ove godine jer već godinama tako posluje, a u Premier ligi će imati vrlo zanimljiv izlog jer u momčadi igrača kojima istječe ugovor na koncu tekuće sezone nekoliko je velikih imena, sjajnih igrača koji mogu doći samo za cijenu njihovih primanja, piše Germanijak.hr.

Blaženo Bosmanovo pravilo…             

Golman: David de Gea (Man Utd)

degea

Bio je na ovoj listi i na startu prošle sezone, ali kroz godinu je pristao produljiti do lipnja 2020. godine, no izgleda da novi neće potpisati. Mnogi klupski kroničari pozivali su se na izvore bliske klubu kad su tvrdili kako će potpisati novi, još unosniji ugovor težak 350.000 funti tjedno, ali zasad još nema službene potvrde, naprotiv, ni naznake kako će produljiti ugovor na Old Traffordu.

Desni bek: James Milner (Liverpool)

milner

Gospodin raznovrsni vrlo je zahvalan igrač za Jurgena Kloppa. Sjedi na klupi kad su svi zdravi i šuti, a kad se ozljedi neki veznjak, lijevi ili desni bek, čak i krilo ili špica, Jamie Milner spreman je uskočiti. Na koncu sezone bit će slobodan igrač i mnogi će klubovi rado svratiti na čašicu razgovora s njegovim agentom jer znaju kakav je igrač. Problem mu je što kvalitetom nije za udarnu momčad top kluba, ali u nekom klubu srednje klase bio bi glavni. No, pristane li, kao kod Kloppa, čekati priliku s klupe, mnogi će ga vodeći klubovi rado dovesti kao prvu rezervu.

Stoper: Joel Matip (Liverpool)

zlatan-ibrahimovic-joel-matipProšle sezone iskoristio je ozljede Joea Gomeza i Dejana Lovrena te se probio praktički do udarnog sastava, no i ove sezone ga neće imati zagarantiranog jer Klopp još traži savršenog partnera za Virgila van Dijka. Pojedini tvrde kako će to ipak biti Joe Gomez kad uhvati kontinuitet pa se kamerunski internacionalac može lagano početi pakirati. Dobro je krenuo u ovu sezonu kad je konačno dočekao minute u udarnoj momčadi zabivši Arsenalu i sačuvavši čistu mrežu protiv Burnleyja, ali Klopp mu ne vjeruje u potpunosti. Njemački klubovi i mnogi premierligaški osluškuju rasplet njegovih pregovora oko novog ugovora.

Stoper: Toby Alderweireld (Spurs)

alderwireldSpursi su ga sačuvali ovo ljeto iskoristivši klauzulu u ugovoru te produljili s njim do 2020. godine, ali učinili su to uz puno rizika jer je posljednjih dva tjedna prijelaznog roka u Engleskoj imao otkupnu klauzulu od 26.000.000 funti. Roma ju je htjela aktivirati, ali je na koncu odabrala jeftiniju opciju. No intervencija Tottenhama značila je samo produženje agonije jer od siječnja može započeti pregovore s kim god bude želio. Manchester United je bio u igri dok je Mourinho sjedio na klupi, ali ne sumnjamo kako će polivalentni branič imati pregršt ponuda.

Lijevi bek: Jan Vertonghen (Spurs)

verthongenIako je više stoper, odigrao je nekoliko važnih utakmica za Spurse i belgijsku reprezentaciju na toj poziciji. Bio je u pregovorima s Bayer Leverkusenom u smiraju prijelaznog roka, ali ostao je u Londonu. Teško će to biti slučaj i na koncu ove sezone. Radi statusa u momčadi već se uspio posvađati s Pochettinom i vjerojatno bi rado otišao. Prvi dan srpnja može gdje želi…

Defenzivni vezni: Fernandinho (Man City)

Brazilac je već u godinama i mnogi tvrde kako je najslabiji igrač u udarnoj momčadi Manchester Cityja, ali Guardiola ga je držao u momčadi sve do ove sezone. Dolaskom Rodrija iz Atletico Madrida Brazilac je pao u hijerarhiji na toj poziciji i vjerojatno će potražiti drugog poslodavca na kraju godine. Zato je i odbio produljiti ugovor jer želi vidjeti tko će ga pokušati dovesti. Radije će igrati u udarnoj momčadi neke manje ambiciozne sredine, nego kod Pepa čamiti na klupi. Smatra kako je dovoljno kvalitetan, a njegove partije za Brazil na Copa Americi su odlična referenca za novog gazdu.

Vezni: Christian Eriksen (Spurs)

christian-eriksenDanac je ovo ljeto rekao kako mu je potreban novi izazov i na trenutke se činilo kako će karijeru nastaviti u Real Madridu ili Manchester Unitedu. Zidane je inzistirao na njemu, htio ga više od Paula Pogbe, ali na koncu nije uspio nagovoriti svog predsjednika Florentina Pereza na početak pregovora sa škrtim Danielom Levyjem. Tottenham ga ne bi pustio za manje od 100.000.000 funti, a Zidane je maksimalno mogao ponuditi 84.000.000.

Vezni: Willian (Chelsea)

willianMožda je već u godinama, sljedeće ljeto će mu biti 32, ali još uvijek je elitno krilo u Premier ligi. Plavi ga ne bi željeli izgubiti, ali što im to vrijedi kad Juventus već ispituje teren. Maurizio Sarri je veliki fan nakon prošlosezonske suradnje u Premier ligi i pokušat će ga ukrasti po modelu od kojeg su čelnici Stare dame napravili znanost.

Desno krilo: Ryan Fraser (Bournemouth)

fraserNajmanje poznato ime u ovom društvu, ali bio je sjajan lani na ovoj poziciji. Terorizirao je obrane u Premier ligi i završio sezonu kao drugi najbolji asistent (14) iza Edena Hazarda. Već ovo ljeto mnogi klubovi iz „top šest“ su se raspitivali za njega, ali nisu željeli platiti odštetu koju traži Bournemouth. Sljedeće ljeto neće moći tražiti ništa za njega i mogao bi biti krađa prijelaznog roka.

Lijevo krilo: Callum Hudson-Odoi (Chelsea)

callum-hudson-odoi-chelsea-2018-19-19ff3ednxi6qr1gu7lm5qr3lbyMladić koji je veliki talent Chelseaja želi kod Nike Kovača u Bayern Munchen, ali Bavarci ga ne misle puno platiti. Dogovorio je s Chelseajem ugovor od 180.000 funti sedmično, ali traje još samo ovu sezonu. Na ljeto može biti Bayernov, bude li ga Kovač želio i bude li Kovač još tad na klupi.

Napadač: Christian Benteke (Crystal Palace)

benteke-palace

Trenutačno zarađuhe 120.000 funti tjedno u južnom Londonu i navodno pregovara oko produljenja, ali 28-godišnjak koji nije uspio u Liverpoolu ima ponude od ostalih pet premierligaških giganata i možda će mu trebati novi izazov. Ne dogovori li se s Royem Hodgsonom, otići će bez odštete.

2

Učitaj još novosti