06. 09. 2019 - 07:45
Rasulo u Barcinoj svlačionici: Messi „poludio“ zbog Neymara i...
907
Shares
Rasulo u Barcinoj svlačionici: Messi „poludio“ zbog Neymara i traži od uprave 110 miliona ulaganja - EVO KOGA ŽELI!

DON BALON TVRDI

Rasulo u Barcinoj svlačionici: Messi „poludio“ zbog Neymara i traži od uprave 110 miliona ulaganja - EVO KOGA ŽELI!

Sport.ba
06. 09. 2019 - 07:45
0
Shares

Nogometaši Barcelone krenuli su veoma loše u novu sezonu. Iako su doveli kapitalce poput Antoinea Griezmanna i Frenkieja de Jonga, igra i rezultat prije prve reprezentativne pauze je blago rečeno – nikakav. U tri utakmice uspjeli su upisati pobjedu tek protiv Betisa (5-2), a poraženi su na otvaranju La Lige u Bilbau kod Athletica, da bi u posljednjem, trećem, kolu odigrali 2-2 kod Osasune, nakon što su prokockali vodstvo 2-1 i nekoliko zicera.

Osim toga, posljednjeg vikenda ljetnog prijelaznog roka nisu uspjeli dovesti Neymara, a kako prenosi španski tabloid Don Balon, to je posebno uznemirilo Lionela Messija. Prema njihovim – ne uvijek pretjerano pouzdanim – izvorima, ali i Fox Sportsa, Argentinac je 'poludio' na upravu svog kluba jer ga nisu uspjeli vratiti u Kataloniju, iako mu je sam Brazilac osobno rekao kako se želi vratiti i kako je spreman i sam platiti da se vrati.

messi

Ipak, Barca nije uspjela finansijski ostvariti ovaj transfer, a tek bi ga za nešto jeftinije novce mogli dovesti tek sljedećeg ljeta. Lionel Messi ne želi čekati iduće ljeto jer je očigledno da ovakav sastav Barcelone nije dobro startao u prvenstvu, a gdje je još borba na druga dva fronta, u Ligi prvaka i Kupu kralja. Iz tog razloga, Messi je osobno – piše Don Balon – zatražio od uprave ulaganja u dva pojačanja već nadolazeće zime.

neymar-odrzao-razgovore

To se prvenstveno odnosi na odbrambeni dio momčadi. Gerrard Pique već ulazi u godine, ušao je u 33. godinu života, a potencijalan pad forme naznačio jei skrivljeni jedanaesterac u remiju protiv Osasune minulog vikenda. Osim njega, Samuel Umtiti je u drugom planu kod trenera Ernestea Valverdea i pitanje je na kojoj je on razini nakon duljeg perioda stanke zbog ozljede. Mladi Jean-Clair Todibo trenutno nije na dovoljnoj razini za prvu momčad Blaugrane.

pique-fati-alba

Iz tog razloga, Messi inzistira na dovođenju pojačanja u obrani, a navodno je njega i upravu Katalonaca zaintrigirao Unai Nunez iz Bilbaa, koji je sjajno zaustavio Griezmanna i ekipu u prvom kolu, kada nisu uspjeli doći do pogotka. Nunez je U21 reprezentativac Španije, a osim njega  koji košta oko 30 miliona eura, Messi insistira na 'novom Daniju Alvesu'.

unainunez

Riječ je o Bayernovom Joushui Kimmichu, kojega prema spomenutom izvoru Bavarci cijene na 80 milina eura. Semedo igra 'toplo-hladno', a s Kimmichom u momčadi, imali bi i dodatnu opciju u veznom redu jer je mladi Nijemac naučio igrati povučenog veznjaka pod Pepom Guarodiolom.

kimmich-ostaje-u-bayernu

Koliko u svemu tome ima istine, tek treba vidjeti, ali sve treba uzeti sa zrnom soli...

Učitaj još novosti