06. 09. 2019 - 08:30
NAKON ŠTO JE ODBIO POTPISATI UGOVOR S KLUBOM: Ponajveća...
907
Shares
NAKON ŠTO JE ODBIO POTPISATI UGOVOR S KLUBOM: Ponajveća zvijezda Premiershipa bit će hit januarskog prijelaznog roka

CHRISTIAN ERIKSEN

NAKON ŠTO JE ODBIO POTPISATI UGOVOR S KLUBOM: Ponajveća zvijezda Premiershipa bit će hit januarskog prijelaznog roka

Sport.ba
06. 09. 2019 - 08:30
0
Shares

Atletico Madrid će, kako se izvještava, pokušati potpisati zvijezdu Tottenhama Christiana Eriksena kad se prijelazni rok ponovo otvori u januaru.

Danski internacionalac ušao je u posljednju godinu svog ugovora sa Spursima i tek treba potpisati novi, gdje Daily Mail tvrdi da je odbio ugovor koji mu je ponudio klub gdje bi primao 200.000 funti sedmično. Eriksen je bio povezan s Real Madridom i Manchester Unitedom, gdje je Don Balon potvrdio da je United pristao platiti 84 miliona eura za njegov potpis, ali to se nije ostvarilo.

eriksen

Crveni vragovi su i dalje povezani sa ofanzivnim veznim igračem Tottenhama, a The Sun tvrdi da će ga pokušati dovesti na zimskom prijelaznom roku. Divovi Inter Milana iz Serije A također su zainteresirani za pokušaj potpisivanja Eriksena u januaru, kako prenosi Express.

Sada je i Atletico Madrid ušao u utrku za potpis danskog internacionalca prema pisanju AS-a, koji također tvrdi da su za njega zainteresirani Juventus i PSG.

christianeriksen

Eriksen se etablirao kao jedan od najboljih ofanzivnih veznih igrača na svijetu kroz svoje nastupe za Tottenham i nema sumnje da će mnogi timovi biti zainteresirani za njegov potpis. Međutim, Spursi bi ga radije imali neko vrijeme i prodali u januaru, a ne u julu kada bi otišao besplatno.

Danski internacionalac nastupio je u svim utakmicama Tottenhama, a bio je strijelac Arsenala prošlog vikenda. Trenutno je na međunarodnoj dužnosti i igrat će za Dansku u kvalifikacijama za Euro protiv Gibraltara i Gruzije.

Učitaj još novosti