23. 08. 2019 - 17:12
BARCA NE STAJE S POJAČANJIMA Na Nou Camp stiže OVA IGRAČINA,...
907
Shares
BARCA NE STAJE S POJAČANJIMA Na Nou Camp stiže OVA IGRAČINA, dogovor je blizu!

BENTANCUR NA METI KATALONACA

BARCA NE STAJE S POJAČANJIMA Na Nou Camp stiže OVA IGRAČINA, dogovor je blizu!

Sport.ba
23. 08. 2019 - 17:12
0
Shares

Iza Juventusa je poprilično miran ljetni prelazni rok, barem kada su u pitanju odlasci igrača. Nakon što su prošle godine preuzeli sve naslovnice dovođenjem Cristiana Ronalda, te nakon dolaska i Matthijsa de Ligta ovoga ljeta i još nekoliko igrača, Bianconeri će se morati riješiti nekih zvijezda do kraja mjeseca.

Na izlaznim vratima kluba su Blaise Matuidi, Sami Khedira, Gonzalo Higuain i Paulo Dybala, na koje novi trener Maurizio Sarri ne računa u predstojećoj sezoni.

higuain

Međutim, nitko od navedenih još uvijek nije napustio klub, a jedini odlazak vrijedan pomena je odlazak Moisea Keana u Everton za oko 40 miliona eura ranije ovog ljeta. Pored svega toga, u Juventusu su zabrinuti zbog moguće finansijske nestabilnosti, te su i zbog toga primorani što prije prodati nekoga.

Kako piše La Gazzetta dello Sport, u redovima španjolskog prvaka Barcelone žele iskoristiti tu situaciju kako bi pokušali dovesti urugvajskog veznjaka Rodriga Bentancura, čiji 50 posto prava pripada njegovom bivšem klubu Boci Juniors.

bentancur

On je u Torino stigao u ljeto 2017. godine, i od tada je za klub ukupno odigrao 67 utakmica u svim takmičenjima, te pritom postigao dva gola i podijelio tri asistencije, od čega je 40 utakmica odigrao prošle sezone, kada je bio jedan od ključnih igrača ‘Stare dame’.

Učitaj još novosti