23. 08. 2019 - 16:27
Salihamidžić odrađuje vrhunski posao, velika zvijezda...
907
Shares
Salihamidžić odrađuje vrhunski posao, velika zvijezda potpisuje za Bayern, pitanje je sata…

GAZZETTA DELLO SPORT OTKRIVA - STIŽE MANDŽUKIĆ

Salihamidžić odrađuje vrhunski posao, velika zvijezda potpisuje za Bayern, pitanje je sata…

Sport.ba
23. 08. 2019 - 16:27
0
Shares

Ugledna Gazzetta dello Sport piše da se Juventus pod svaku cijenu želi riješiti Mandžukića, koji se nikako ne uklapa u zamisli novog trenera Sarrija kako bi u timu i u budžetu oslobodio mjesto za Maura Icardija. Do jučer nezamjenjivi Mandžo sada je jedan od trojice koje Juventus gotovo panično želi prodati u preostalih deset dana, koliko traje prijelazni rok. Osim Mandžukića, to su još Daniele Rugani i Blaise Matuidi. 

Gazzetta ističe da Juventus u Mandžukićevom slučaju sve nade polaže u Niku Kovača. "Bayernov hrvatski trener već je Inter riješio muka s Perišićem, a sada se Juventus nada da će to ponoviti i s ovim sunarodnjakom. Zato u talijanskom prvaku navijaju da Kovaču uspije dovesti Mandžukića."

OVAJ SASTAV BAYERNA ULIJEVA STRAH U KOSTI: Ovo je tim koji će napasti Ligu prvaka - Braco dovodi posljednji dio megaslagalice

mandzukic 
Isti izvor navodi kako Bayern još nije poslao ponudu za Mandžukića, ali da je "Kovačev interes za Mandžukića stvaran, jer on je igrač kojeg odlikuju sjajna igra u oba smjera, pobjednički mentalitet i visoka taktička inteligencija."

Talijanski dnevnik piše da je "u idućih nekoliko sati izgledan izravan kontakt između klubova u kojem će Bayern i formalno izraziti želju za dovođenjem Mandžukića, a Juventus ekspresno to prihvatiti".

Učitaj još novosti