20. 08. 2019 - 10:35
OVAJ SASTAV BAYERNA ULIJEVA STRAH U KOSTI: Ovo je tim koji će...
907
Shares
OVAJ SASTAV BAYERNA ULIJEVA STRAH U KOSTI: Ovo je tim koji će napasti Ligu prvaka - Braco dovodi posljednji dio megaslagalice

HAVERTZ BI MOGAO U MUNCHEN

OVAJ SASTAV BAYERNA ULIJEVA STRAH U KOSTI: Ovo je tim koji će napasti Ligu prvaka - Braco dovodi posljednji dio megaslagalice

Sport.ba
20. 08. 2019 - 10:35
0
Shares

Aktualni njemački nogometni prvak Bayern München bio je vrlo aktivan ovog ljeta na tržištu transfera i doveo je nekoliko sjajnih igrača.

Bayern je, kao i obično, prvi favorit za odbranu naslova u Bundesligi, ali Bavarci ove sezone žele otići do kraja i u Ligi prvaka.

Trener Niko Kovač ima sjajnu momčad i ako uspije posložiti sve kockice, njegova ekipa će biti strah i trepet za većinu protivnika.

bayern
 
Na Allianz Arenu su stigli Lucas Hernandez, Benjamin Pavard, Jann-Fiete Arp, Ivan Perišić, Michael Cuisance i Philippe Coutinho. Klub su napustili Mats Hummels, Rafinha, Franck Ribery, Arjen Robben i James Rodriguez.

Mnogi se pitaju kako će izgledati “novi” Bayern? Jasno, jedini pravi odgovor na to pitanje ima samo Niko Kovač, ali pretpostavlja se da će to izgledati ovako:

Bayern (4-2-3-1): Neuer; Kimmich, Pavard, Sule, Alaba; Goretzka, Thiago; Gnabry, Coutinho, Coman; Lewandowski.

19-08bayern-768x673

Iako je na otvaranju Bundeslige s Herthom odigrao samo 2:2, Bayern je opet jak i moćan. Klupa mu je široka i za mnoge je prvi favorit u Njemačkoj, a od Kovača se očekuje da napravi iskorak i u Ligi prvaka.

Kako stvari stoje, Kovač će dobiti još jedno fantastično pojačanje. Kako prenosi ugledni Suddeutsche Zeitung, uprava Bayerna pred realizacijom je velikog transfera Kaia Havertza, koji je višemjesečna želja njemačkog prvaka. Havertz je u ozbiljnim pregovorima s Bavarcima, a to je potvrdio BILD-ov kroničar Bayerna, poslovično dobro obaviješteni Christian Falk.

havertz

Je li Havertz posljednji dio Kovačeve slagalice za pokoriti Evropu?

Posao s polivalentnim vezistom Bayera iz Leverkusena, tvrdi on, još nije gotov, ali je na dobrom putu da se zaključi još ovog ljeta. Ipak, ako i dođe do transfera, Havertz bi ostao još godinu dana u Leverkusenu, a u Bavarsku bi došao idućeg ljeta. Cijena je oko 100 miliona eura, a ovog 20-godišnjaka poznavatelji njemačkog nogometa smatraju najvećim njemačkim talentom u posljednjih desetak godina.

kai-havertz

Lani je u Bundesligi, igrajući na poziciji veznjaka, postigao 17 golova, a i debitirao je za Elf u prijateljskoj utakmici protiv Srbije.

Može li Havertz biti posljednji dio mega slagalice koju Niko Kovač slaže u pohodu na evropski vrh? Ako ne ove, onda iduće sezone sigurno. Sada je sve na Hasanu Salihamidžiću i njegovim pregovaračkim sposobnostima...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti