20. 08. 2019 - 10:03
Luka Jović u nemilosti Zidanea: Francuz jasno mu dao do znanja...
907
Shares
Luka Jović u nemilosti Zidanea: Francuz jasno mu dao do znanja da ga ne želi, velikan odmah krenuo po Srbina - bio bi to transfer godine

INTER GA ŽELI NA POSUDBU

Luka Jović u nemilosti Zidanea: Francuz jasno mu dao do znanja da ga ne želi, velikan odmah krenuo po Srbina - bio bi to transfer godine

Sport.ba
20. 08. 2019 - 10:03
0
Shares

Zinedine Zidane zatražio je od Florentina Pereza da se riješi napadača Luke Jovića nešto više od dva mjeseca nakon što je srpski reprezentativac ozvaničio svoj transfer u Real Madrid.

Kao što se vidi u nastavku, Real je potvrdio dolazak Jovića 4. juna, ali samo 76 dana kasnije, čini se da je vrijeme Srbijanca u španskoj prijestolnici već završeno.

Prema pisanju Don Balona, Inter je podnio zahjtev za posudbu bivšem igraču Eintrachta iz Frankfurta, a usred toga, Zidane je tražio od Pereza da se riješi Jovića prije kraja prijelaznog roka sljedećeg mjeseca.

U izvještaju se također navodi da Perez ne želi poslušati Zidaneov zahtijev, a Španac je također isključio prelazak u Inter za Jovića.

perez-zidane

To se čini zaista nepošteno prema Joviću, s obzirom na to da je odigrao samo jednu službenu utakmicu protiv Celte Vigo koju je Real dobio s 3-1.

Srpski internacionalac je pokazao prošle sezone da je više nego sposoban natjecati se s nekim vrhunskim igračima, pa se čini čudnim da Zidane želi da se riješio igrača tako brzo nakon što se pridružio klubu.

Iako Jović u prvoj sezoni u klubu neće dobiti puno minutaže, napadač će se sigurno ubuduće naći češće u postavi Reala, jer Karim Benzema ulazi u godine.

Realovi navijači će biti oduševljeni da čuju da Pereza nije zainteresiralo da pusti Jovića da ode, odluku koja bi bila velika pogreška kluba. Vjerovatno...

Učitaj još novosti