20. 08. 2019 - 09:53
IZUZETNO POVJERLJIV IZVOR Gotovo je, Solskjaer ne računa na...
907
Shares
IZUZETNO POVJERLJIV IZVOR Gotovo je, Solskjaer ne računa na Čileanca koji već ima novi klub i sjajan je

SANCHEZ SELI U REDOVE INTERA

IZUZETNO POVJERLJIV IZVOR Gotovo je, Solskjaer ne računa na Čileanca koji već ima novi klub i sjajan je

Sport.ba
20. 08. 2019 - 09:53
0
Shares

Kako navodi talijanska Gazzetta dello Sport, Alexis Sanchez danas bi trebao dobiti zeleno svijetlo Manchester Uniteda da započne pregovore s predsjednikom Nerazzurra Giuseppeom Marottom.

Ovaj transfer svakim danom izgleda sve izglednije, a potvrdu da se sedmica Crvenih vragova ne nalazi na istoj valnoj dužini s menadžerom Ole Gunnarom Solskjaerom vidjeli smo u posljednjoj utakmici protiv Wolverhamptona u kojoj Sanchez nije našao svoje ime čak ni u zapisniku.

Problemi nastaju u jednom segmentu, a taj je da United želi Čileanca odmah prodati, dok bi ga u Interu prvo doveli na jednogodišnju posudbu, a zatim bi razmislili hoće li otkupiti njegov ugovor.

Nadalje, treba reći kako Sanchez ne bi trebao prolaziti fazu prilagodbe na talijanski nogomet budući da je od 2006. do 2011. nosio dres Udinesea, iz kojeg je otišao u Barcelonu za 26 miliona eura.

sanchez

cile-alexissanchez

sanchez-fred-united

Sanchez je bez iakakve dvojbe vrhunski igrač, ali posljednjih godinu dana njegova karijera ide silaznom putanjom što se najbolje vidi po njegovoj tržišnoj vrijednosti. Naime, kada je ovaj krilni napadač u siječnju 2018. došao u Manchester United prema transfermarktu vrijedio je čak 70 miliona eura, da bi godinu i pol nakon toga (odnosno danas) vrijedio duplo manje, samo 35 miliona eura.

Kako će se cijela priča razviti vidjet ćemo u narednih nekoliko dana, a za kraj ističemo kako talijanski mediji navode da bi prema svemu sudeći Sanchez sutra trebao stići u prijestolnicu mode gdje bi trebao započeti pregovore milanskim klubom.

Učitaj još novosti