19. 08. 2019 - 14:41
MATERAZZI KONAČNO OTKRIO ŠTA JE REKAO ZIDANEU Sada je skroz...
907
Shares
MATERAZZI KONAČNO OTKRIO ŠTA JE REKAO ZIDANEU Sada je skroz jasno što ga je Zizou nokautirao glavom!

ČUVENI INCIDENT

MATERAZZI KONAČNO OTKRIO ŠTA JE REKAO ZIDANEU Sada je skroz jasno što ga je Zizou nokautirao glavom!

19. 08. 2019 - 14:41
0
Shares

Nakon finalne utakmice Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine više se pričalo o incidentu Marca Materazzija i Zinedinea Zidanea, nego o samoj utakmici i pobjedniku.

Francuska, koju je na terenu predvodio sadašnji trener Real Madrida, igrala je protiv Italije u finalu i rezultat je bio 1:1, kakve li ironije, upravo pogocima Materazzija i Zidanea.

Pet minuta po nastavku drugog produžetka, Zidane je glavom udario Materazzija u prsa, zbog čega je dobio direktan crveni karton. Italija je na kraju poslije penala slavila sa 5:3 za prvi trofej prvaka svijeta nakon 1982.

Dugo se šuškalo da je nekadašnji defanzivac Intera uvrijedio Zidaneovu porodicu, ali je i tvrdio da ne bi nikad spomenuo Zidaneovu majku, jer je njegova preminula kada je imao samo 15 godina.

Ali, defanzivac je potvrdio da je rekao nešto o Zidaneovoj sestri što je isprovociralo Francuza i izbacilo ga iz takta.

"Moje riječi su bile glupe, ali nisu zaslužile takvu reakciju. U bilo kojem komšiluku u Rimu, Napulju, Torinu, Milanu čujem mnogo ozbiljnije reakcije.

"Spomenuo sam njegovu sestru, a ne majku, kao što sam čitao u novinama. Moja majka je preminula kada sam bio tinejdžer i nikada ne bih uvrijedio njegovu."

Ovaj trenutak je postao jedan od najčuvenijih u historiji fudbala, posebno jer je jedan od najvećih igrača svoje generacije završio karijeru osramoćen.

Učitaj još novosti