20. 07. 2019 - 10:12
ZATRAŽIO DA ODUSTANU OD NEYMARA: Messi poručio upravi da...
907
Shares
ZATRAŽIO DA ODUSTANU OD NEYMARA: Messi poručio upravi da dovedu zvijezdu iz Bundeslige!

ZATRAŽIO DA ODUSTANU OD NEYMARA: Messi poručio upravi da dovedu zvijezdu iz Bundeslige!

Mahir Suljagic (Sport.ba)
20. 07. 2019 - 10:12
0
Shares

Prema pisanju španjolskih medija, zvijezda Barcelone Lionel Messi zatražio je od uprave kluba da odustanu od dovođenja njegovog bivšeg suigrača Neymara iz PSG-a, te da pažnju usmjere na jednu od najvećih zvijezda Bundeslige.

Messi zatražio dolazak Alabe

Već nekoliko tjedana ne prestaju špekulacije o budućnosti Neymara, koji je poručio treneru i upravi kako želi napustiti Park prinčeva do kraja ljetnog prelaznog roka.

Barcelona je navodno favorit za njegovo dovođenje, ali najveći problem im predstavlja cifra koju Parižani traže za Brazilca. Naime, oni zahtijevaju 222 miliona eura, isto koliko su i platili za njega prije dvije godine, te ne žele uključiti nikakve razmjene igrača u dogovor.

Novine Diario GOL su danas izvijestile kako je Messi upitao čelnike katalonskog giganta da odustanu od 27-godišnjaka, te da pokušaju dovesti defanzivca Bayern Munchena Davida Alabu. Austrijski reprezentativac je na Allianz Areni od 2009. godine, i ima još samo godinu dana ugovora sa Bavarcima.

Navodno, Messi smatra kako je mnogo bitnije dovesti pojačanje na lijevom beku, poziciji na kojoj imaju samo Jordija Albu. Ipak, Alaba također može igrati i dosta ofanzivnije, u veznom redu, kao i na lijevom krilu.

Učitaj još novosti