20. 07. 2019 - 09:38
ZAMJENA ZA LUKAKUA: Manchester United dovodi 23-godišnjaka...
907
Shares
ZAMJENA ZA LUKAKUA: Manchester United dovodi 23-godišnjaka vrijednog 65 miliona eura!

ZAMJENA ZA LUKAKUA: Manchester United dovodi 23-godišnjaka vrijednog 65 miliona eura!

Mahir Suljagic (Sport.ba)
20. 07. 2019 - 09:38
0
Shares

 Belgijski reprezentativac je na Old Trafford stigao prije dvije godine iz Evertona za 80 miliona eura, te su mu tada mnogi predviđali sjajnu budućnost u dresu ‘Crvenih vragova’.

Međutim, prošle sezone se nije baš naigrao nakon odlaska Josea Mourinha i dolaska Ole Gunnara Solskjaera, koji je preferirao Marcusa Rashforda ispred njega. Inter će navodno poslati novu ponudu vrijednu oko 70 miliona eura u narednih nekoliko dana, iako još uvijek zahtijevaju da tu cifru isplate u nekoliko rata u naredne dvije ili tri godine.

Ovaj ljetni prelazni rok će se zatvoriti za nešto više od tri tjedna kada je u pitanju Premier lige, te su čelnici Manchester Uniteda navodno već krenuli u potragu za Lukakuovom zamjenom. U izvješću piše kako im je prva meta napadač RB Leipziga Timo Werner, koji se i ranije povezivao sa mogućim dolaskom na Old Trafford.

Njemačkom reprezentativcu ugovor sa Leipzigom ističe sljedeće godine, a iz kluba su nekoliko puta tvrdili kako mu neće dozvoliti da ode besplatno, te im je ovo možda i posljednja prilika da dobiju odštetu od njegovog odlaska.

23-godišnjak se trenutno smatra jednim od najboljih mladih napadača u ligama petice. Ima sjajan omjer odigranih utakmica i postignutih golova otkako je stigao u Leipzig iz Stuttgarta 2016. godine, a prošlu sezonu je završio sa 19 postignutih golova i 10 asistencija u 37 utakmica.

Učitaj još novosti