01. 07. 2019 - 23:39
LUDILO NA PIJACI Prvi dan jula donio sijaset transfera, ovo su...
907
Shares
LUDILO NA PIJACI Prvi dan jula donio sijaset transfera, ovo su najvažniji: Redsi, Inter i Juve napravili sjajan posao, ali OVAJ KLUB je dobitnik dana

SOUTHAMPTON SJAJNO PAZARIO

LUDILO NA PIJACI Prvi dan jula donio sijaset transfera, ovo su najvažniji: Redsi, Inter i Juve napravili sjajan posao, ali OVAJ KLUB je dobitnik dana

Sport.ba
01. 07. 2019 - 23:39
0
Shares

Krenulo je pravo ljetnje ludilo na pijaci kada su u pitanju transferi. Krenut ćemo od Premijer lige, za sada prednajči Southampton koji je sa dva transfera iskristalisao ko će mu činiti napadački tandem naredne sezone.

Prvo je potvrda nastavka saradnje s Danny Ingsom, Englez je prošle sezona nastupao kao pozajmljeni igrač Liverpula. Southampton je potvrdio danas da su otkupili kompletna prava na ofanzivca, Liverpool će prihodovati oko 25 miliona era sa svim bonusima. Sjajan posao Redsa, pogotovo kada se zna da na pomenutog nisu ni računali.

Takođe su "Sveci" potvrdili i transfer Che Adamsa iz Birmingema. Jedan od najboljih igrača Birmingema je prešao u klub iz Premijer lige za sada nepoznatu sumu, potpisan je petogodišnji ugovor. Napadač je prošle sezone postigao čak 22 gola u drugom po redu takmičenju u Engleskoj.

Watford je ozvaničio transfer Craiga Dawsona, stameni štoper će tako napustiti WBA poslije devet godina. Transfer je vrijedan oko sedam miliona eura a iskusnom defanzivcu slijedi četvorogodišnji ugovor sa "Stršljenima".

Wolverhampton je potpisao Leandra Dendonckera, nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u redovima Wolvesa iz Anderlechta.

I na kraju imao jedan odlazak iz Southamptona, u pitanju je Matt Targett, dijete lučkog grada. Engleski lijevi bek je bio meta mnogih klubova iz Premijer lige, na kraju će ipak nastaviti karijeru u ovogodišnjem debitantu Aston Villi. Klub iz Birmingema je platio 16 miliona eura za obećavajućeg defanzivca.

Malo ćemo zaviriti i u Italiju. Juventus se već odavno pokazao kao majstor dovođenja igrača bez odštete. Ove sezone, osim Aarona Ramseya koji je došao iz Arsenala, Staroj dami priključit će se i Adrien Rabiot. Francuski veznjak danas je uspješno obavio liječnički pregled te stavio potpis na ugovor s Juveom.

Također, Juventus je predstavio Lucu Pellegrinija kao novog igrača za 22 miliona eura, a u smjeru Rome otišao je Spinazzola za 29 miliona eura. 

Roma je predstavila Amadoua Diawaru kao novog igrača, koji je stigao iz Napolija. Uz to, ovaj prijelazni rok uprava 'Vučice' želi osvijestiti javnost oko nestalih osoba, stoga će pri svakoj najavi staviti sliku određene nestale osobe.

Kako je Diawara prešao u Rim, tako je u Napulj stigao Kostas Manolas, u zamjenu za već spomenutog veznjaka i još 18 miliona eura.

Kupovao je i Inter. Nerazzurri su tako danas predstavili Dijega Godina, koji stiže besplatno iz Atletica, ali i 22 miliona vrijednu akviziciju iz berlinske Herthe - Valentina Lazara. Za sutra je najavljen ljekarski pregled Stefana Sensija iz Sassuola.

Bayern Munchen je predstavio Lucasa Hernandeza, Benjamina Pavarda i Jan-Fiete Arpa kao svoje nove igrače. Borussia je odgovorila angažmanom 19-godišnjeg Barcinog akademca Mateua Moreyja, koji na Signal Idunu stiže bez odštete.

 

Denis Suarez otišao je iz Barcelone i postao novi igrač Celte Vigo, Luuk de Jong stigao je iz PSV-a u redove Seville. A u Francuskoj Monaco se prošle sezone jedva spasio od ispadanja u drugu ligu, a sad želi spasiti karijeru Gelsonu Martinsu koji se nije naigrao snašao u Atleticu. Bio je na posudbi u Kneževini od januara, a sad je potpisao petgodišnji ugovor. Odšteta navodno iznosi 30 milouna eura, toliko ga je i Atletico platio Sportingu godinu ranije.

 

 

 

Učitaj još novosti