02. 07. 2019 - 07:46
SENZACIJA S NOU CAMPA Barca na transfer listu stavila jednog...
907
Shares
SENZACIJA S NOU CAMPA Barca na transfer listu stavila jednog od najboljih, odmah je krenula pomama: Evropski velikan na korak od njegovog dovođenja - to će im biti najskuplje pojačanje u historiji

BAYERN ŽELI DEMBELEA

SENZACIJA S NOU CAMPA Barca na transfer listu stavila jednog od najboljih, odmah je krenula pomama: Evropski velikan na korak od njegovog dovođenja - to će im biti najskuplje pojačanje u historiji

Sport.ba
02. 07. 2019 - 07:46
0
Shares

"Kicker", vodeći njemački sportski magazin koji je isključivo fokusiran na nogomet, tvrdi da je Barcelona na transfer listu stavila Ousmanea Dembelea.

Navodno će klub iz katalonske prijestolnice poslušati sve ponude za Francuza u iznosu od 100 miliona i više.

dembele-messi

S druge strane, "France Football" piše da je Bayern München kao glavni prioritet u ljetnom prijelaznom roku označio dovođenje Dembelea. Bavarci vjeruju da je dogovor moguće ostvariti ako Barca angažuje Griezmanna i Neymara ovog ljeta.

Ipak, prvi pick im je Leroy Sane. Sjajni i mladi (23) igrač Manchester Cityja u taj klub došao je prije tri godine iz Schalkea uz odštetu od 50 miliona eura. Od tada je za najbolji klub Premier League odigrao 133 utakmice, pri čemu je 39 gola postigao, a 45 namjestio. Ali Pep Guardiola ga sve češće ostavlja na klupi, a prošlog ljeta Low ga nije vodio na SP. 

aguero-sane-city

Bayern mu nudi da povratkom u Njemačku revitalizira karijeru, a ključni ljudi njemačkog prvaka već su odradili prvu rundu pregovora s kolegama iz engleskog prvaka. Bayern je uvjeren da može platiti i odštetu koju traži City i plaću koja bi privukla Sanea. Sada je odluka na igraču, koji je rekao da će je donijeti po povratku s odmora. Očekuje se da  njemaćki prvaci za Sanea ukupno (odšteta i plata) plate između 175 i 200 miliona eura.

Sane u Cityju zarađuje 9,3 miliona eura po sezoni. Klub mu nudi produljenje uz povišicu na 11 miliona eura godišnje, ali Sane traži 20. Bayern mu pak nudi 13 miliona godišnje, ali njemački mediji napominju da tu još ima prostora za manevar jer se riješio Riberyjevog raskošnog ugovora. 

sane

Ako operacija dovođenja Sanea propadne, alternativa je godinu dana mlađi Ousmane Dembele. "Bild" je nešto ranije objavio da je Salihamidžić u pregovorima s njegovim agentom još od marta, a da je veliki fan ovog igrača i Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rumenigge. 

Ousmane Dembélé je na Camp Nou stadion stigao na ljeto 2017. godine, a Blaugrana je za njegove usluge Dortmundu isplatila 125 miliona eura. Mladi Francuz je za dvije sezone upisao 65 nastupa u dresu najdražeg nam kluba, pri čemu je postigao 18 golova i upisao 17 asistencija.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti