01. 07. 2019 - 09:12
Pismo talijanskog novinara Mandžukiću: "Previše je tu stvari,...
907
Shares
Pismo talijanskog novinara Mandžukiću:

Pismo talijanskog novinara Mandžukiću: "Previše je tu stvari, ali..."

Mahir Suljagic (Sport.ba)
01. 07. 2019 - 09:12
0
Shares

LUCA MOMBLANO, poznati talijanski sportski novinar koji pobliže prati Juventus, napisao je za Sport Mediaset dirljivu poruku Mariju Mandžukiću.

Prema njegovim saznanjima, hrvatski ofenzivac nije u planovima trenera Maurizija Sarrija i zajedno će sa Samijem Khedirom i Blaiseom Matuidijem napustiti Staru damu ovoga ljeta.

"Ovo nije oproštajno pismo. Ovo je samo pisanje o tome da smo svjesni svega što smo učinili zajedno, posebno u trenucima koji su bili nezaboravni. O velikim iskušenjima i emocijama. Ovo je za Marija Mandžukića koji je u Juventus došao u post-Tevezoj eri da bi stigao do kapetanske trake Juventusa. Četiri godine i četiri naslova za napadača sudile su se golovima i nekad se nisu hvalile stvari koje je on radio, a koje napadači inače ne mogu učiniti. Mandžukić je antiteza nogometu. Previše je tu stvari, ali mnogo će ih se vratiti kad pričamo o njemu. Mrzio je svoje granice i u Juventusu je izgradio svoj lik isključivo na terenu. Ni pola riječi izvan terena, pa čak nijedan intervju nakon mnogih utakmica koje je sam odlučio. Svaki Juventino bi ga trebao zadržati u srcu", napisao je između ostalog Momblano.

Mandžukić je 2015. stigao iz Atletico Madrida na inzistiranje bivšeg trenera Maxa Allegrija. Kod Allegrija, koji je koncem minule sezone otišao nakon pet godina, bio je standardan na pozicijama lijevog krila i napadača.

Dolaskom Sarrija Juventus će doživjeti brojne promjene i gotovo svi talijanski novinari i stručnjaci su složni kako u tim idejama novoga trenera mjesta za bivšeg hrvatskog reprezentativca nema. Za njega je zainteresiran Lazio.

Iako je 33-godišnjak potpisao novi ugovor do 2021. prije dva mjeseca, promjenom trenera slijedi veliko pospremanje u klubu.

Pored Lazija, zainteresirana je i Borussia Dortmund, javili su se navodno i Kinezi, no Mario se tamo još ne vidi.

Učitaj još novosti