25. 06. 2019 - 09:39
"VIKAO JE I ZNAO DA PLJUJE!" Sjajni napadač i deceniju kasnije...
907
Shares

EMMANUEL ADEBAYOR OTKRIO

"VIKAO JE I ZNAO DA PLJUJE!" Sjajni napadač i deceniju kasnije ima KOŠMARE zbog Vidića: Bio je spreman da ubije /VIDEO/

25. 06. 2019 - 09:39
0
Shares

Nemanja Vidić je jedan od najboljih defanzivaca svih vremena. Nekadašnji kapiten Manchester Uniteda je bio strah i trepet u Premijer ligi godinama, a posljednju deceniju je glavna babaroga u košmarnih snovima Emmanuela Adebayora.

Kako i ne bi bio? Sjećate se čuvene fotografije kada Vidić glavom (nije greška u kucanju) izblokira udarac napadača iz Togoa. Ili kada Vidićevo čelo završi na cjevanici napadača Arsenala. Mnogi će pomisliti da pretjerujemo, ali ko je ikada gledao ovog gorostasa iz Užica zna da je kada je on u pitanju sve istina:

Mnogi govore da je Vidić imao više hapšenja na fudbalskim terenima, nego neki policajci u karijeri. Ako treba izdvojiti jednog igrača koji je bio neprelazan to je bio ovaj as, uostalom bio je toliko surov, da je i pjesma o njemu zaista sjajna:

Adebayor se i deset godina kasnije sjeća duela sa srbijanskim asom, a kvartalno nas obavijesti da noćne more sa Vidićem i dalje traju:

- Bio je veoma tvrd igrač, nezgodan, kao da naletite na stijenu. Mogao je blokirati napadača jednim prstom! Naleti na vas, pa kaže izvini, udari vas, pa kaže izvini. Viče na vas i malo vas pljuje. Ovaj momak je bio spreman da ubije - rekao je Adebayor u posljednjem intervjuu, prenosi Mozzartsport.

vidicx

Vidić je u dresu Crvenih đavola odigrao tačno 300 mečeva i postigao 21 gol uz pet asistencija, a bio je jedan od rijetkih stranaca koji su ponijeli kapitensku traku. Bio je heroj navijača upravo zbog svoje beskompromisnosti, a i dalje se govori da ne postoji tvrđi fudbaler na Ostrvu.

Učitaj još novosti