25. 06. 2019 - 09:20
SARRI ZASUKAO RUKAVE I PRAVI ATOMSKI JUVE Danas stiže novo...
907
Shares
SARRI ZASUKAO RUKAVE I PRAVI ATOMSKI JUVE Danas stiže novo veliko pojačanje, traje velika borba za sljedeće, najatraktivnije!

RABIOT BI TREBAO ZAVRŠITI STVARI U TORINU

SARRI ZASUKAO RUKAVE I PRAVI ATOMSKI JUVE Danas stiže novo veliko pojačanje, traje velika borba za sljedeće, najatraktivnije!

Sport.ba
25. 06. 2019 - 09:20
0
Shares

Juventus je imenovao Maurizija Sarrija kao Allegrijevog nasljednika i odmah je krenuo u posao. Aaron Ramsey je još ranije dogovoren, a danas bi Stara dama trebala dobiti i drugo pojačanje.

ramsey

To će biti dosadašnji veznjak PSG-a Adrien Rabiot, a pouzdani italijanski novinar Gianluca Di Marzio tvrdi da se danas očekuje finalizacija ovog posla. Mlađahni fudbaler će tako u Torino stići kao slobodan igrač, dakle sačekaće 1. juli i istek ugovora s francuskim prvacima, nakon čega će moći bitii predstavljen kao novi član Stare dame.

rabiot2

Mnogo teži posao i mnogo veća borba čelnike Juventusa očekuje oko Ajaxove zvijezde, 20-godišnjeg defanzivca Matthijsa de Ligta, jednog od najperspektivnijih igrača Evrope u ovom trenutku. Iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu ''Kopljanika'', a sada je došlo vrijeme i za iskorak.

Pregovori sa ''superagentom'' Minom Raiolom su u toku, pominje se suma od preko 70 miliona eura koliko je Juventus spreman platiti Ajaxu na ime transfera, ali možda je veći problem mogao da budu uslovi koje sam fudbaler očekuje.

''Sky Sport Italia'' otkriva da Juve nudi 7.5 miliona plus bonuse na godišnjem nivou, dok navodno igrač traži četiri i po miliona više, ukupno 12.

matthijs-de-ligt

Istovremeno, španski ''Mundo Deportivo'' navodi da Barcelona nije odustala od De Ligta, da njegova budućnost još uvijek nije izvjesna i da bi trka Katalonaca i Juventusa mogla postati mnogo zanimljivija u narednom periodu.

Sve to pomno prate i u PSG-u, koji bi, ako se sve ovo oduži, možda mogli da pokvare planove i jednima i drugima. Također, zadnju riječ nije rekao ni Man United...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti