19. 06. 2019 - 09:09
ZVANIČNO - KATALONCI IZVISILI KAO NIKAD Najtalentovaniji...
907
Shares
ZVANIČNO - KATALONCI IZVISILI KAO NIKAD Najtalentovaniji

DE LIGT U CENTRU PAŽNJE

ZVANIČNO - KATALONCI IZVISILI KAO NIKAD Najtalentovaniji "odjavio" Barcu, evo gdje nastavlja karijeru

19. 06. 2019 - 09:09
0
Shares

Matthijs de Ligt već je bio viđen kao sigurno pojačanje Katalonaca, ali sve se dodatno iskomplikovalo. Najtalentovaniji defanzivac Evrope odbio je i definitivno mogućnost da pojača Barcelonu.

de-ligt

Naime, brojni mediji prenose da je Mino Rajola obavijestio španske prvake da kapiten Ajaxa neće razmatrati njihovu ponudu, koja je preniska i da bez obzira što imaju dogovor s holandskim velikanom, De Ligt ne želi da se preseli na "Nou Camp". Tako smo od gotovo sigurnog transfera dobili klub koji je sigurno otpao.

Razlog je što su nudili samo 6 miliona eura, to je čak sedam manje od onoga što bi dobio u Parizu. PSG je i dalje najveći kandidat, ali u trci su Bayern i Juventus. Ovi drugi bi uz proviziju Raioli, platiti 10 miliona eura igraču po sezoni.

mino-raiola-agent-20160523-3thddmjk197g1x03i4erp9qmr

Nedved se u Monte Carlu susreo sa svojim bivšim agentom i nagovarao ga da usmjeri igrača ka Torinu gdje će odmah dobiti šansu i biti stub odbrane godinama.

Što se Bayerna tiče, oni su spremni da plate koliko i Juventus, a De Ligt bi zauzeo mjesto Mattsa Hummelsa koji je na putu povratka u Dortmund.

mats-hummels-bayern

Bilo kako bilo, poslije odmora, mladi igrač će donijeti odluku, PSG pregovara i oko Koulibalyja za koga Napoli traži čak 120 miliona, i to bi moglo da utiče na krajnji ishod.

Još malo i sve će biti poznato, De Ligt bi do kraja mjeseca trebalo da donese konačnu odluku. On je navodno odbio da razmišlja o Unitedu, iako je Rajola tu imao najveću proviziju. Međutim, Holanđanin želi igrati Ligu prvaka, a smatra da je United daleko od toga da napravi tim sposoban za velika djela...

Učitaj još novosti