19. 06. 2019 - 08:44
Englezi otkrili: Real na pragu novog OGROMNOG POJAČANJA, uz...
907
Shares
Englezi otkrili: Real na pragu novog OGROMNOG POJAČANJA, uz silne milione ponudio i igrača koji bi ga trebao zamijeniti

ŽELE ERIKSENA

Englezi otkrili: Real na pragu novog OGROMNOG POJAČANJA, uz silne milione ponudio i igrača koji bi ga trebao zamijeniti

Sport.ba
19. 06. 2019 - 08:44
0
Shares

Real Madrid doveo je do sada Hazarda, Jovića, Mendyja, Rodryga i Militaoa, a na dobrom putu je da angažuje i Christiana Eriksena. Danac je imao maestralnu sezonu u dresu Tottenhama, a čini se da je ipak došlo vrijeme za rastanak.

Sjajni playmaker proteklih je godina izrastao u jednog od najboljih organizatora današnjice i na ljeto će pokušati pronaći nove izazove u nekom drugom klubu. "The Sun" piše da bi taj klub mogao biti Real Madrid. 

eriksen

Ranije se pisalo o Realovoj ponudi od 113 miliona eura, ali kako su u ovom prijelaznom roku već potrošili nešto više od 300 miliona eura na dovođenje pojačanja, Kraljevi pokušavaju uštedjeti na budućim transferima. 

Tačnije, pomenuti britanski list piše kako će transfer Eriksena pokušati dogovoriti tako da visoku odštetu snize slanjem Danija Ceballosa kao zamjene za Eriksena u London. Uz njega, Real bi Tottenhamu dao još 45 miliona funti, a kako je Tottenham u nezavidnoj situaciji, ne bi bilo veliko iznenađenje da pristanu na ovu ponudu.

dani-ceballos-alaves-real-madrid-laliga-r9mqe7j8bh3i1ilpbd1ylky0y

Naime, Tottenham nema puno izbora. Eriksen se odmah nakon finala Lige prvaka oprostio od momčadi pa sada moraju pronaći način da ga prodaju i zarade nešto na njemu. 

U razgovoru za danski list Ekstra Bladet Eriksen se oprostio od finalista Lige prvaka jer, kako kaže, želi probati nešto novo.

christian-eriksen

"Osjećam da je došao trenutak kada u karijeri želim probati nešto novo. Maksimalno poštujem sve ono što sam doživio s Tottenhamom, ali kao što sam rekao, želim probati nešto novo", rekao je tada Eriksen, a sada bi mogao probati nešto potpuno novo, igranje u Real Madridu. Što je i više nego izvjesna opcija...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti