19. 06. 2019 - 10:00
NIKAD BURNIJE U PARIZU Neymar zavapio: "Pustite me!" KREĆE...
907
Shares
NIKAD BURNIJE U PARIZU Neymar zavapio:

BRAZILAC BI SE MOGAO BRATITI NA NOU CAMP

NIKAD BURNIJE U PARIZU Neymar zavapio: "Pustite me!" KREĆE OPERACIJA GODINE, PSG VEĆ MU PRONAŠAO ZAMJENU I SJAJNA JE

Sport.ba
19. 06. 2019 - 10:00
0
Shares

Više nema dileme, Neymar je saoštio iz Brazila da ne želi više igratiza PSG. On je navodno predsjedniku Al-Khelaifiju rekao da hoće kući poslije dvije godine u Parizu, a njegova porodica je već počela da traži mjesto za stanovanje u drugom mandatu u Barceloni.

3-neymar-brazil-nogomet-105-milijuna-usd-placa-i-bonusi-75-sponzorstva-30-693332adb0afa1a53142cb699f0078e6-gallery-single-view

Neće ići uopće lako, ali postoji volja obje strane da se posao završi. PSG sigurno ne želi nezadovoljnog igrača, ali sigurno će htjeti izvuči najviše iz ovog transfera, njihova ideja je, da uz novac, dobiju Coutinha ili Rakitića, mada se i dalje pominje Ousmane Dembele.

Brazilcu u prilog ide i činjenica da svlačionica španskih prvaka insistira na tome da klub vrati Neymara.

neymar-alexis1

"Ko ne bi želio igrati s drugim najboljim igračem svijeta", javno pita Luis Suarez, a Messi i Pique koji su lideri u svlačionici bi mnogo radije vidjeli Neymara nego Griezmanna.

Sada je Francuz u vrlo teškoj poziciji, gotovo nemoguće je da i on i Brazilac završe na "Nou Campu". Već je obavijestio Atletico da želi ići, svi su ga već vidjeli kao sigurno pojačanje Barce, ali bi se to očito vrlo lahko moglo izjaloviti.

antoine-griezmann-cropped12aubwicqj2eu1j74pkpmwpf67jpg

Jorgandžije su mu već pronašle zamjenu i to u liku mladog Joao Felixa, koji bi navodno uskoro trebao potpisati. Međutim, s pravom se sada postavlja pitanje ko će uopće platiti otkupnu klauzulu za Griezmanna?

PSG bi mogao, ponovo se spominje United, mada mnogi smatraju da engleski velikan baš i nije najbolja opcija jer neće igrati Ligu prvaka.

messi-griezman

Francuski mediji smatraju da bi PSG napravio dobar posao prodajom Neymara, oslobodio bi mjesto lidera za Mbappea, zadržao Cavanija koji bi potpisao ugovor do kraja karijere, a dobio i sredstva da dovede Koulibalyja ili De Ligta, kao i igrača sredine terena, u slučaju da Rakitić pristane biti dio dogovora.

rakitic

Kako sada stvari stoje, Ney će natrag u Barsu, a to će imati posljedice na dalji razvoj transfer ljeta u Evropi... Sigurno je da nas očekuje pravi pakao...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti