18. 06. 2019 - 22:07
PSG krenuo po igrača Juventusa, Leonardo već kontaktirao...
907
Shares
PSG krenuo po igrača Juventusa, Leonardo već kontaktirao njegovog agenta

PSG krenuo po igrača Juventusa, Leonardo već kontaktirao njegovog agenta

Mahir Suljagic (Sport.ba)
18. 06. 2019 - 22:07
0
Shares

Brazilac je prošlog ljeta stigao iz Bayerna u Juventus za 40 miliona eura i ove sezone je odigrao samo 25 utakmica u kojima je postigao jedan gol.

Razlog ovako malom broju odigranih utakmica je nekoliko povreda koje je imao ove sezone, ali to nije spriječilo Manchester United, Manchester City i Tottenham da pokažu interes za njega.

Tuttosport je također u martu pisao i o interesu PSG-a, a danas stiže potvrda je je prvak Francuske ozbiljno zagrizao za igrača Stare dame.

France Footbal tvrdi da je novi sportski direktor PSG-a Leonardo lično gledao Costu te dodaje da je agent Brazilca u kontaktu sa Parižanima, ali da su pregovori u početnoj fazi.


Juventusa svaka Costina minuta košta 10.000 eura
Costa je stigao kao veliko pojačanje, ali nije do kraja iskoristio potencijal i nije u potpunosti ispunio očekivanja u Torinu.

U drugoj sezoni u Italiji jedva da je i igrao, a sa šest miliona eura po sezoni jedan je od plaćenijih igrača ovog kluba.

Analizirajući njegovu zaradu i minute provedene na terenu, došlo se do zaključka da Juve plaća 10.000 eura Brazilcu za minutu provedenu na terenu.

Costa je igrao samo 618 minuta u Seriji A i 157 minuta u Ligi prvaka, a od početka februara nije igrao kako treba.

Iako ga trenutno želi nekoliko klubova, teško da Juve može da vrati uloženi novac.

Učitaj još novosti