09. 06. 2019 - 13:38
Ko je zapravo Sadio Mane: Sin imama, klanja pet vakata, ne...
907
Shares
Ko je zapravo Sadio Mane: Sin imama, klanja pet vakata, ne pije alkohol i ima prelijepu osobinu

VELIKA ZVIJEZDA REDSA

Ko je zapravo Sadio Mane: Sin imama, klanja pet vakata, ne pije alkohol i ima prelijepu osobinu

Sport.ba
09. 06. 2019 - 13:38
0
Shares

Liverpool se popeo na krov Evrope, a velike zasluge za ovaj podvig pripadaju tihom i nenametljivom Sadiju Sameu. Prva zvijezda Senegala je uz Mohameda Salaha pokretačka snaga Redsa. I omiljeni Kloppov igrač.

A za Manea se s pravom može reći da je senegalski “Mo Salah”. Mane je krajem 2016. godine u jednom intervjuu za "Daily Mail" govorio o svom životu i još jednom vjeru stavio u prvi plan.

jurgen-klopp-sadio-mane

"Poštujem pravila islama i molim se pet puta dnevno i nikada, baš nikada ne pijem alkohol", kazao je Mane, dodavši:

"Ne postoji ni jedan problem između mog prakticiranja vjere i uspjeha. Uvijek sam želio da postanem fudbaler, a moji roditelji su veoma ponosni na činjenicu da sam uspio u tome. Ni u jednom trenutku mi vjera nije odmogla. Samo mi je pomogla da uspijem."

mane7Mane je odrastao u Bambaliju, malom gradu u Senegalu. Otac mu je bio imam najveće džamije, a upravo je Sadio platio rekonstrukciju tog vjerskog objekta. Baš kao i Salah i mnogi drugi afrički igrači, Mane novac daje u dobrotvorne svrhe i pomaže gladne i bolesne.

mane4

"U Senegalu je 90 posto muslimana i možda 10 posto krišćana i svi žive u harmoniji i miru kao pravi prijatelji. Moj najbolji prijatelj Luca je kršćanin i mi smo uvijek posjećivali jedni druge. Živio sam u malom mjestu u Senegalu, bili smo odsječeni od svijeta, ali vjerovao sam uvijek da mogu uspjeti, mada neki i nisu baš. Sada sam tu gdje jesam, ali ne planiram odustati niti se manje boriti. I dalje dajem sve od sebe, a fudbal mi je uz vjeru nešto najvažnije u životu", zaključio je brzonogi napadač.

Učitaj još novosti