07. 06. 2019 - 11:43
IPAK NIŠTA OD REALA, ALI I JUVENTUSA Christian Eriksen glavna...
907
Shares
IPAK NIŠTA OD REALA, ALI I JUVENTUSA Christian Eriksen glavna meta velikana koji pravi MONSTRUOZAN TIM

DANAC NA METI INTERA

IPAK NIŠTA OD REALA, ALI I JUVENTUSA Christian Eriksen glavna meta velikana koji pravi MONSTRUOZAN TIM

Sport.ba
07. 06. 2019 - 11:43
0
Shares

Christian Eriksen stigao je senzacionalno s Tottenhamom do finala Lige prvaka, a onda je nagovijestio čelnicima kluba da želi nove avanture. Mnogi su to odmah povezali s prelaskom u redove Real Madrida, ali čini se da će se Danas iz sjevernog Londona zaputiti ka Apeninskom poluotoku.

christianeriksen

Ne, nije u pitanju Juventus! Sigurno ste pomislili da je Stara dama poslala ponudu za sjajnog playmakera londonskog tima. Istina, u početku, činilo se da je Juventus jedini talijanski klub koji bi ga mogao priuštiti, ali sada se Inter također uključio u borbu za njegov potpis.

"Gazzeta dello Sport" prenosi da je Danac idealan izbor za Antonio Conte i njegovu nogometnu filozofiju. Inter nije imao mnogo kontakata s igračem takvih karakteristika i takvom popularnošću posljednjih godina, te s toga novi trener ima veliku želju za ovakvom vrstom kupnje.

salaheriksen

Real iz Madrida trebao bi biti favorit za kupovinu Eriksena, ali u Realu imaju mnogo posla s realizacijom transfera Edena Hazarda iz Chelseaja dok je prioritet Juventusa pronaći novog trenera, tako da bi se sve to mogao iskoristiti milanski velikan.

Mediji navode kako bi 60 ili 70 miliona eura bilo dovoljno da ga Tottenham proda s obzirom da će igrač uskoro ući u posljednju godinu ugovora. Ova procjena razlikuje se od procjene engleskih medija, koji procjenjuju njegovu vrijednost na čak 150 miliona eura. Da li će Danac put "Meazze" - saznat ćemo uskoro...

eriksen

(Sport.ba)

Učitaj još novosti