07. 06. 2019 - 10:27
KAKVA ŠAMARČINA ZA KRALJEVE Hazard je samo utješna nagrada,...
907
Shares
KAKVA ŠAMARČINA ZA KRALJEVE Hazard je samo utješna nagrada, prva meta rekla Perezu odlučno

NIŠTA OD DOLASKA NEYMARA

KAKVA ŠAMARČINA ZA KRALJEVE Hazard je samo utješna nagrada, prva meta rekla Perezu odlučno "ne"!

Sport.ba
07. 06. 2019 - 10:27
0
Shares

Luka Jović je stigao, a očekuje se dolazak Edena Hazarda. Tu se Real ne misli zaustaviti, brojne zvijezde su na Zidaneovom spisku, a interesantno da su katalonski mediji "pozdravili" dolazak Belgijanca u Madrid kao utješnu nagradu.

sarri-hazard

Naime, "Sport" piše da je Florentino Perez odlučio platiti veliki novac za Belgijanca, tek kada je stiglo definitivno "ne" od Brazilca Neymara. Prema tim informacijama, Perez nikada nije pregovarao direktno s bivšim napadačem Santosa i Barcelone, već njegovim ocem koji ga je uveravao da je "Ney" spreman doći u Madrid.

Čak se pričalo da je dogovorena i cijena, 350 miliona eura, dio bi Real platio u igračima, prije svih Iscu za koga su Parižani bili zainteresovani, kao i Jamesu Rodriguezu. Ipak, sam igrač nije razmišljao uopšte o toj opciji, već je nagovijestio da postoje samo dvije opcije, povratak u Barcelonu, ili ostanak u Parizu.

skysports-neymar-psg-4548788

"Ne mogu da igram za Real poslije Barse koja je bila moj san", navodno je rekao Neymar. To je ponovio i prije nekoliko dana, mnogo toga mu se sručilo na glavu, ali i dalje se nada da bi Barca mogla postići neki dogovor s Parižanima. Messi i Suarez vrše žestok pritisak, ali su ipak male šanse da Parižani popuste.

Ovo je ujedno i veliki poraz Kraljeva, jer predsjednik Reala vjeruje da jedino Brazilac može popuniti prazninu nastalu odlaskom Ronalda i da sam pobjeđuje kada zatreba. Uz to, Neymar je i dalje poslije Cristijana i Messija, ekonomski najisplativiji igrač današnjice, zaštitno lice mnogih brendova, čak i kada mu ne ide na terenu.

neymarotac

Zidane recimo smatra da je mnogo bolje rješenje Mbappe, osim što je i mlađi, prilagodljiviji je, a "Marca" piše da bi Francuz mogao postati prava šansa jer nije u dobrim odnosima s Neymarom. Međutim, PSG ne želi prodati nijednu od svoje dvije zvijezde, pa ovo ipak sve ostaje u domenu teorije...

neymar-mbappe-psg

(Sport.ba)

Učitaj još novosti