03. 06. 2019 - 10:58
ŠPANCI POTVRDILI, EVROPA JE NA NOGAMA Na pomolu je najveća...
907
Shares
ŠPANCI POTVRDILI, EVROPA JE NA NOGAMA Na pomolu je najveća razmjena u historiji, Neymar ide tamo gdje silno želi i gdje po svemu pripada!

ŠPANCI POTVRDILI, EVROPA JE NA NOGAMA Na pomolu je najveća razmjena u historiji, Neymar ide tamo gdje silno želi i gdje po svemu pripada!

03. 06. 2019 - 10:58
0
Shares

Barcelona daje čak tri zvijezde za jednu! Odjeknulo je nogometnom Evropom, a mnogi su pomislili da je to zapravo još jedna u nizu mora glasina na transfer pijaci.

Ipak, sada su objavile i vodeće španske novine, a to onda itekako moramo uzeti u razmatranje. Katalonski gigant nikako ne želi vidjeti Neymara u Real Madridu i odlučio je ovo ljeto pod svaku cijenu vratiti ga na "Nou Camp". PSG-u će poslati Philippea Coutinha, a u miks će ubaciti Ousmanea Dembelea i Ivana Rakitića kako bi poboljšali odnose između dvaju klubova.

Ratovati su počeli oko transfera Thiaga Motte, a kačili su se i oko Marca Verrattija, Adriena Rabiota i naravno Neymara. Barcelonini čelnici svjesni su da moraju ponuditi nešto ekstra kako bi uopće mogli sjesti za stol sa svojim sinom razmetnim, a to nešto je itekako dobar posao.

Francuzi još ne spominju ništa, ali Katalonci su se raspisali na sve strane, Barcelona će pokušati omekšati PSG-ovog šefa Nassera Al-Khelaifija smekšati trojicom igrača koji su mu na radaru već nekoliko prijelaznih rokova. Rakitića je lani pokušao dobiti za 80 miliona eura, ali sve je stalo na tome. Thomas Tuchel praktički je izmislio Ousmanea Dembelea u Dortmundu, a Coutinho se počeo spominjati kao želja čim su počeli njegovi problemi u Barceloni.

semedo-rakitic-pique-barca

Ovaj bi posao ponovo zarotirao odnos snaga u evropskom nogometu, PSG bi s ovom iskusnom trojicom postao zreliji za naslov u Ligi prvaka, a Neymar bi zakrpao rupu u momčadi Barce koju je sam napravio otišavši u Pariz.

Isti list piše kako bi se Neymaru i Messiju mogao pridružiti i Antoine Griezmann, a time bi Katalonci stvorili jedan od najmoćnijih trojaca u svijetu nogometa. Luis Suarez bi bio osuđen na klupu naredne sezone...

suarez

(Sport.ba)

Učitaj još novosti