03. 06. 2019 - 10:41
PRVI CONTEOV RADNI DAN ZAPOČEO LISTOM ZA ODSTRIJEL Šokirao je...
907
Shares
PRVI CONTEOV RADNI DAN ZAPOČEO LISTOM ZA ODSTRIJEL Šokirao je sve otpisavši dvije ponajveće zvijezde, a evo koga dovodi - BIĆE TO STRAŠAN INTER

ŽELI ZNATNO OJAČATI NAPAD

PRVI CONTEOV RADNI DAN ZAPOČEO LISTOM ZA ODSTRIJEL Šokirao je sve otpisavši dvije ponajveće zvijezde, a evo koga dovodi - BIĆE TO STRAŠAN INTER

Sport.ba
03. 06. 2019 - 10:41
0
Shares

Antonio Conte danas je započeo svoju odiseju na klupi Intera. Naime, bivši trener Juventusa i Chelseaja održat će sastakan s igračima koji odlaze. Sigurno je da Cedric, Keita Balde i Vrsaljko neće biti otkupljeni, a klub napuštaju iskusni Miranda, Dalbert, Borja Valero i Joao Mario. Većina njih nije ispunila očekivanja i rastanak je bio sasvim logičan slijed događaja.

keitabalde

Ono što je iznenađenje je namjera da se proda Ivan Perišić, kao i vođa suprotstavljenog klana, Mauro Icardi. Prvi bi mogao da bude dio eventualnog paketa za Romelu Lukakua, mada je to više nego neizvjesno. Ipak, niko ni ne sumnja da će Hrvat imati ponuda, odnosno biti tražena roba.

perisic

Što se tiče Argentinca situacija je daleko teža. Naime, on želi ostati u Italiji (čitaj pojačati Juventus), ali teško je očekivati da prvak u zamjenu za njega proslijedi Dybalu, što traži sam Conte. Wanda Nara ponavlja da njen suprug želi ostati u klubu još makar narednu sezonu, ali to je nemoguće, Conte je već saopštio čelnicima da ga ne želi u timu.

icardi

Bivši selektor Italije je dobio obećanje čelnih ljudi kluba da će imati pravo bogatstvo za dovođenje novih igrača, a "Corriere dello Sport" danas otkriva da je riječ o čak 200 miliona eura.

Italijanski mediji nagađaju da će ta suma biti utrošena na Chiesu iz Fiorentine, Barellu iz Cagliarija, zatim na našeg Edina Džeku i bekove, vjerovatno Danila iz Man Cityja, dok se spominjao i Kolarov.

dzeko2-1

Vidjećemo hoće li se na kraju realizovati posao sa Crvenim đavolima oko Lukakua, ali Conte želi da ima njega, Džeku, Chijesu i Lautara Martineza na raspolaganju. Naime, italijanski mediji tvrde da je Antonio uvjeren da je najveći problem Nerazzurra zapravo napad, te ga želi promijeniti skoro pa kompletnog. Sigurno je da od danas počinje stvaranje novog Intera.

Učitaj još novosti