03. 06. 2019 - 20:40
Jedan od najboljih fudbalera ikad potresao sve: "Došao sam u...
907
Shares
Jedan od najboljih fudbalera ikad potresao sve:

GABRIEL BATISTUTA

Jedan od najboljih fudbalera ikad potresao sve: "Došao sam u bolnicu i rekao doktoru da mi amputira noge..."

Sport.ba
03. 06. 2019 - 20:40
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Legendarni Argentinac Gabriel Batistuta tokom devedesetih je bio jedan od najboljih napadača svijeta, ali kao i mnogi drugi vrhunski sportaši platio je svoje uspjehe zdravljem. 

batistuta

Bivši napadač Fiorentine i Rome po završetku karijere jedva je mogao hodati i bio je na samom rubu zbog problema s gležnjevima.

"Jedan dan sam došao u bolnicu i rekao doktoru da je bol neizdrživa i da ako može, neka ih amputira. Nisam to više mogao podnijeti", izjavio je u intervjuu za Marcu Gabriel Batistuta i dodao:

batistuta"Gležnjevi su mi stradali, posebno desni. Dugo vremena mi je bilo teško otići na zahod i uzimao sam puno analgetika. Glava može svašta podnijeti, ali nekad se teško nositi s fizičkom boli. No, obavio sam artrodezu, zahvat koji ih je ukočio i učinio manje pokretnima, ali bol je smanjena. Sada imam dobru kvalitetu života."

Batistuta je s 56 golova drugi najbolji strijelac u historiji argentinske reprezentacije, a Messija koji je ispred njega naziva 'vanzemaljcem'. Vidi Falcaa i Cavanija kao današnje napadače slične sebi, smatra da je danas Serie A manje zahtjevna nego u njegovo vrijeme, a igračima preporučuje  psihološku pomoć.

batistuta-roger

batistuta

Gabriel-Batistuta-3

batistutaargentina

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti