22. 05. 2019 - 11:19
DOMOVINA ISPRED SVEGA Otac mu je poginuo braneći cjelovitu...
907
Shares
DOMOVINA ISPRED SVEGA Otac mu je poginuo braneći cjelovitu BiH, a on daje posljednji atom snage u njenom dresu na terenu!

HARIS MEDUNJANIN

DOMOVINA ISPRED SVEGA Otac mu je poginuo braneći cjelovitu BiH, a on daje posljednji atom snage u njenom dresu na terenu!

Sport.ba
22. 05. 2019 - 11:19
0
Shares

Haris Medunjanin je dobro prepoznatljivo ime bh. javnosti, pogotovo sportskoj.

Za fudbalskog A reprezentativca Bosne i Hercegovine važi od 18. novembra 2009. godine i utakmice protiv Portugala na Bilinom polju (0:1) kada smo ispali u baražu kvalifikacija za SP 2010. u Južnoj Africi. 

begovic-medunjanin

Za našu reprezentaciju odigrao je 60 utakmica i postigao devet golova. Zanimljivo, kada god on postigne pogodak, naša selekcija ostvari trijumf.

medunjanin

Pored pozitivnih fudbalskih stvari koje se vežu za njegovo ime, njemu u životu nije bilo nimalo lako. Naime, kao sedmogodišnjak s majkom pobjegao je iz opkoljenog Sarajeva u Holandiju, Njegov otac ostao je da brani prijestolnicu Bosne i Hercegovine na bojnom polju i nažalost poginuo. 

hajrovic-pjanic-medunjanin

Haris je karijeru počeo u omladinskom pogonu AZ Alkmaara, te je igrao za juniorsku reprezentaciju Holandije s kojom je postao prvak Evrope.

Nastavio je tamo gdje mu je otac stao. Branio je Bosnu i Hercegovinu na fudbalskom terenu umjesto bojnog polja i ubitačnom lijevom nogom umjesto puške u ruci. Nažalost, od 2018. više ne nosi dres Zmajeva...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti