20. 05. 2019 - 13:35
NAJBOLJI MOGUĆI IZVOR DONIO EKSKLUZIVU Barca dogovorila...
907
Shares
NAJBOLJI MOGUĆI IZVOR DONIO EKSKLUZIVU Barca dogovorila najveći ljetni transfer, poznato i kada će pasti potpis

SKY SPORTS - DE LIGT SELI NA NOU CAMP

NAJBOLJI MOGUĆI IZVOR DONIO EKSKLUZIVU Barca dogovorila najveći ljetni transfer, poznato i kada će pasti potpis

Sport.ba
20. 05. 2019 - 13:35
0
Shares

Matthijs de Ligt će predstojećeg ljeta sigurno napustiti Ajax. 19-godišnji kapiten Kopljanika imao je sjajnu sezonu, u kojoj je osvojio naslov prvaka Holandije, kao i Kup, ali i stigao do polufinala Lige prvaka. Samo nekoliko desetinki sekundi ih je dijelilo i do velikog finala najelitnijeg klupskog takmičenja, ali je Lucas Moura odveo Tottenam na megdan Liverpoolu pogotkom u nadoknadi vremena.

deligt

De Ligt se našao na meti brojnih velikana, a za njegove usluge zainteresovani su Bayern, Juventus, Barcelona, Man United i Man City, PSG... "Sky Sports" sada ekskluzivno javlja da je mladi Holanđanin donio definitivnu odluku - karijeru će nastaviti u redovima španskih prvaka.

ligt

Britanci ističu da su pregovori već jako dugo u tijeku te bi u narednim danima trebali i službeno biti zgotovljeni. Ostalo je uskladiti detalje ugovora reprezentativca Holandije i katalonskog giganta.

de-ligt

Tako će mladi stoper koji je oduševio evropsku nogometnu javnost biti drugi igrač koji će ovoga ljeta iz Ajaxa prijeći u Barcelonu nakon što je to napravio njegov saigrač Frenkie de Jong kojeg su Katalonci platili 75 miliona eura.

dejong-deligt

Učitaj još novosti