20. 05. 2019 - 14:52
TEK NAREDNE SEZONE MILIONERI ĆE PRIJETITI BAYERNU Borussia već...
907
Shares
TEK NAREDNE SEZONE MILIONERI ĆE PRIJETITI BAYERNU Borussia već potrošila 101 milion eura: Sancho ostaje, dogovoren dolazak sjajnog njemačkog reprezentativca

BRANDT BLIZU DORTMUNDA - TVRDI BILD

TEK NAREDNE SEZONE MILIONERI ĆE PRIJETITI BAYERNU Borussia već potrošila 101 milion eura: Sancho ostaje, dogovoren dolazak sjajnog njemačkog reprezentativca

Sport.ba
20. 05. 2019 - 14:52
0
Shares

Dortmundska Borussia ostala je bez naslova u Bundesligi za samo dva boda, a Bayern je iskoristio njihove kikseve pri kraju sezone te nastavio dominirati njemačkim nogometom sedmu godinu zaredom. Također, ostala je i bez Christiana Pulisica koji je za 69 miliona eura otišao u Chelsea, ali u ljetni prijelazni rok krenula je vrlo agresivno, kao da želi reći Bayernu, sad je dosta, sastavljamo Dream Team za prekid vaše vladavine.

pulisicc

Naime, na pragu potpisa je i četvrto pojačanje ovog ljeta, po otkupljivanju ugovora Paca Alcacera od Barcelone za 21 milion eura, dovela je Nicu Schulza iz Hoffenheima, Thorgana Hazarda iz Monchengladbacha, na pragu dolaska je njemački reprezentativac. Bild prenosi – Julian Brandt uskoro će potpisati za žuto-crne!

thorgan-hazard

Njegov Leverkusen vraća se u Ligu prvaka dogodine, ali u njoj će biti bez svog ponajboljeg igrača. Michael Zorc, sportski direktor Borussije, već je sve dogovorio s njegovim agentom te mu je stisnuo ruku, Brandt želi u Dortmund i sad samo treba pričekati službenu potvrdu.

brandt-sport

Bayer se neće ništa pitati jer Brandt ima otkupnu klauzulu postavljenu na 25 miliona eura, a njemački viceprvak neće se dugo znojiti dok sakupi taj iznos. Apotekari mu nude novi ugovor, ali čini se kako stvari ne idu u dobrom smjeru za njih jer je sportski direktor Bayera nedavno izjavio „ne predajemo se još.“

brandt

Njemački reprezentativac imao je ponude Atletica, Tottenhama i PSG-a, ali odlučio je ostati u domovini i pokušati osvojiti naslov prvaka. Borussia je dosad potrošila 76 miliona eura, dakle više od iznosa koji je dobila za Pulišića i ne misli stati, a s Brandtom će svoj bankovni račun opteretiti za 101 milion eura, koje će prebaciti na četiri različita računa prvim danom srpnja kad započne ljeti Mercato.

5bd71677-f334-454e-8c1f-76a80a0a0a67-larsen8-previeworg-borussia

Već sad je izuzetno jaka na krilima pa će Marco Reus vjerojatno i dogodine igrati na polušpici, na poziciji na kojoj je bio otkriće sezone lani, na desnoj strani će igrati prvi asistent lige Jadon Sancho, a lijevo će po svemu sudeći Julian Brandt, pa će pojačanje od 30 milijuna eura, Thorgan Hazard, vjerojatno svoju priliku čekati na klupi.

sancho-pulisic

Dolasci za sezonu 2019/20.

Paco Alcacer iz Barcelone za 21 milion eura

Thorgan Hazard iz Borussije Monchengladbach za 30 miliona eura

Nico Schulz za 25 miliona eura iz Hoffenheima

Julian Brandt za 25 milijuona eura iz Bayer Leverkusena

2

Učitaj još novosti