20. 05. 2019 - 13:22
MIRALEM PJANIĆ NADOMAK TRANSFERA KARIJERE Potvrde stižu sa...
907
Shares
MIRALEM PJANIĆ NADOMAK TRANSFERA KARIJERE Potvrde stižu sa svih strana - napušta Juventus i seli u redove ovog velikana

PSG POSLAO ZVANIČNU PONUDU

MIRALEM PJANIĆ NADOMAK TRANSFERA KARIJERE Potvrde stižu sa svih strana - napušta Juventus i seli u redove ovog velikana

Sport.ba
20. 05. 2019 - 13:22
0
Shares

Juventus je i ove sezone potvrdio neospornu dominaciju u Italiji, ali nikako da se napravi iskorak u Ligi prvaka. Imali su i pozitivan rezultat iz Amsterdama, ali su Kopljanici u revanšu odigrali odlično i zaustaviti Ronalda i družinu već u četvrtfinalu.

juve-ronaldo

Čelnici su već počeli sklapati tim za narednu sezonu, očekuju se velika pojačanja, a samim time biće i odlazaka nekih zvijezda.

Jedna od njih je izgleda i naš Miralem Pjanić, već neko vrijeme se nagađa o tome da bi bh. veznjak mogao napustiti Torino. Njegova nedavna izjava za Canal +, za koji je govorio o svojoj budućnosti u Juventusu, odmah je u Italiji pokrenula priče o njegovu odlasku iz Torina.

allegri-pjanic-juventus

"Promjena kluba? Sve je moguće u nogometu. Ja sam u Italiji već osam godina, od čega tri u Juventusu. To je fantastičan klub, ali nikad ne znate šta će se dogoditi. Sad mi je na pameti samo godišnji odmor, a onda ćemo vidjeti. Respektiram Juventus maksimalno, ali moj cilj je osvojiti i Ligu prvaka i sve ću napraviti da to učinim", rekao je Pjanić, što su Talijani protumačili kao veliku želju za odlaskom.

pjanic

Kako piše Goal.com, Juventus navodno nema ništa protiv Pjanićevog transfera iako ga nije službeno stavio na popis za prodaju. Talijanski prvak ionako traži robusnijeg, čvršćeg veznjaka kakav mu je nedostajao u Ligi prvaka. Njegovu ulogu mogao bi preuzeti Emre Can ili neki novi igrač u kojeg bi klub investirao prodajom reprezentativca BiH.

juventus-bonucci-kaen-pjanic

Juventus je Pjanića kupio u ljeto 2016. za 32 miliona eura, ali navodno ga ne bi pustio za manje od 80 miliona. Real Madrid je odavno zainteresiran za Pjanića, a prema pisanju Goala, želi ga i PSG. Gotovo je sigurno da će u nekom od ova dva kluba Mire nastaviti karijeru, naravno ukoliko zaista napusti Staru damu.

massimiliano-allegri-pjanic

Sada brojni francuski i talijanski mediji tvrde da su francuski prvaci poslali i zvaničnu ponudu za bh. reprezentativca. Tačan iznos još uvijek nije poznat, a očekuje se da to bude u rasponu od 80 do čak 100 miliona eura. Sada se očekuje reakcija Stare dame, kojoj je novac prijeko potreban...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti