20. 05. 2019 - 11:12
UZEO JE TROSTRUKU KRUNU SA CITYJEM, A KONAČNO OTKRIVENO ZAŠTO...
907
Shares
UZEO JE TROSTRUKU KRUNU SA CITYJEM, A KONAČNO OTKRIVENO ZAŠTO ENGLESKA ZVIJEZDA BUŠI RUPE NA ŠTUCNAMA: Razlog je nevjerovatan!

WALKER U GLAVNOJ ULOZI

UZEO JE TROSTRUKU KRUNU SA CITYJEM, A KONAČNO OTKRIVENO ZAŠTO ENGLESKA ZVIJEZDA BUŠI RUPE NA ŠTUCNAMA: Razlog je nevjerovatan!

Sport.ba
20. 05. 2019 - 11:12
0
Shares

Kyle Walker odigrao je na visokom nivou Mundijal u Rusiji, kao i ovu utakmicu u dresu Cityja. Bio  je jedan od glavnih igrača u mašineriji Pepa Guardiole, koja je stigla do trostruke krune u Engleskoj.

walker-city

Gledaocima je, pak, za oko zapao jedan detalj na njegovoj opremi. Naime, Walker ima običaj da napravi rupe na svojim štucnama, a mnogi su se pitali zašto to radi.

sterling-walker-gundogan-city

Ovo za Walkera nije prvi put da na teren istrči u ovako modifikovanim štucnama, a zbog sličnog poteza je navijače na Mundijalu začudio i Danny Rose. Ipak, navodno, postoji sasvim logično objašnjenje za bušenje rupa na štucnama.

rupe3

Prema tekstu britanskog Mirrora, Walker je izrezao rupe na svojim štucnama kako bi smanjio pritisak i spriječio bol u nožnim mišićima. Navodno kombinacija uskih štucni i razvijenih mišića lista kod fudbalera u današnje vrijeme predstavlja veliki rizik kada su u pitanju povrede, pa je rezanje rupa u štucnama brz način rješavanja ovog problema. Ako ste se ikada zapitali zbog čega fudbaleri to rade ili će raditi, evo vam odgovora.

rupe1

"Štucne koje imamo su premale za moje noge i jednostavno me previše stegnu i prave mi pritisak u nogama. Zbog toga sam imao bol u mišićima, ali kada sam počeo praviti ove rupe to je prestalo", otkrio je sjajni bek Cityja.

rupe

Učitaj još novosti