17. 05. 2019 - 11:50
Zbog njih djeca uvečer nisu mogla spavati: Ovo je 10...
907
Shares
Zbog njih djeca uvečer nisu mogla spavati: Ovo je 10 najružnijih sportista svih vremena

PRIRODA IH NIJE MAZILA

Zbog njih djeca uvečer nisu mogla spavati: Ovo je 10 najružnijih sportista svih vremena

17. 05. 2019 - 11:50
0
Shares

Sportiste svi vidimo kao atletski "isklesane", mišićave tipove za kojima ćene lude, zar ne? E, nisu svi baš takvi, ovo je 10 najružnijih sportista svih vremena.

Poklon vanzemaljaca za zemljane: Sam Casell

1

Da pogađamo njegovo porijeklo? Napuštena beba para vanzemaljaca koju su usvojili Casellovi? Vanbračni sin Goluma iz „Gospodara prstenova“? Zaboravljeni sin jedinac E.T. vanzemljaca? Osim ove „male“ sličnosti, NBA košarkaš i nije tol’ko grdan, da se razumijemo.

Popay Jones 

2

Šrek u svijetu NBA košarke. Najklempaviji stvor svih vremena. Kao bonus tu je i zrikavost. Bog se pošteno zaigrao na licu trenera Pacersa. Ako mu je za utjehu, njegov lik izaziva smijeh, a ne gađenje, pa i nije loše prošao...

Radek Štepanek 

3Kada vidiš neke ljude, recimo baš poput Štepaneka, prosto moraš da se zapitaš da nije Darvin možda stvarno bio u pravu – čovjek je nastao od majmuna? Ili čak neke druge životinjske vrste?

Franck Ribery

4Definicija ružnoće. Ožiljak koji je zaradio u djetinjstvu svakako mu nije pomogao. Ipak, Franck, kapa dole za sve što znaš u fudbalu!

George Muresan

5Teško da neko ko pripada kategoriji „džinova“ može dobro da izgleda, tako da je i 2 m i 36 cm visoki rumunski košarkaš u svoje vrijeme u NBA bio prava cirkuska atrakcija. Na terenu mu je nedostajalo pokretnosti, ali pretpostavljamo da je protivnike plašio samom svojom pojavom, potpuno deformisanom i beskrajno tupavom. Čisto da znate, Muresanu krevet nikada nije bio prazan...

Chris Kaman

6Otjelotvorenje srednjoškolskog daveža od kog ste bježali, u strahu da se ne izbalavi po vama ili vam ne prenese neku zaraznu bolest. Vjerovatno mu nije dovoljno što je anemičan, riđ i bubuljičav, pa se Kaman nerijetko dodatno unakazi neshvatljivo lošim frizurama. Al’ ipak, čovjek je igrao u Lakersima…

Nikolaj Valujev

7Dokaz da mutanti postoje! Rusi su odvajkada „izvoznici“ ružnih sportista, pa ima i groznijih od Valujeva, al’strašnijih sigurno nema. Ko od brda odvaljen, sa 213 cm, 150 kilograma i licem robijaša, nekadašnji svjetski šampion u boksu je vjerovatno idealan lik da u budućnosti zamijeni Babarogu i ostala stvorenja kojom plašimo djecu.

Trifon Ivanov

8Evolucija jednostavno nije pokucala na vrata ovog čovjeka. Pa ako želite da se uvjerite u to kako su izgledali naši preci iz pećina – proslavljeni bugarski fudbaler je hodajući podsjetnik.

Don Mossi

9Veteranu bejzbola definitivno može da pripadne titula najružnijeg sportiste svih vremena. A možda, i onog sa najvećim nosem i još većim ušima. Ipak, ispostavilo se da je Don Mosi bio veoma dobar igrač, i dobar čovjek, prije svega. Zvali su ga „heroj ružnih ljudi“.

Ronaldinho

10Brazilski čarobnjak fudbala osvojio je planetu golgeterskim umijećem, ali je našao svoje mjesto i u vrhu liste „najružniji fudbaleri na svijetu“. Činjenica je da se „Majka Priroda“ našalila sa njim, mada će energija, optimizam i srčanost koje posjeduje uvijek skrenuti pažnju sa neskladnog, konjskog lica sa izrazito izbačenom vilicom. Za sve istinske ljubitelje fudbala sjajni napadač nikada neće biti ružan, on je prosto Dinho – jedan, jedini i najbolji, pa da je grdniji još pet puta. A i napravio je korak naprijed – stavio je nove zube, pa ga je prijatnije vidjeti.

Učitaj još novosti