13. 05. 2019 - 15:02
BOLJI ZNAK DA JE NOVI NAPADAČ DOGOVOREN NAM NE TREBA Barca...
907
Shares
BOLJI ZNAK DA JE NOVI NAPADAČ DOGOVOREN NAM NE TREBA Barca skuplja lovu, 4 zvučna imena na listi za odstrel

GRIEZMANN NAVODNO VRLO BLIZU DOLASKA

BOLJI ZNAK DA JE NOVI NAPADAČ DOGOVOREN NAM NE TREBA Barca skuplja lovu, 4 zvučna imena na listi za odstrel

Sport.ba
13. 05. 2019 - 15:02
0
Shares

Antoine Griezmann opet je udarna tema katalonskih medija. Nastavlja se prošloljetna transferna sapunica. Nakon potopa na "Anfieldu" Barcelona je dodatno pojačala zanimanje za francuskog napadača u redovima Atletico Madrida.

DONIJETA VELIKA ODLUKA Predsjednik poslušao igrače, poznata sudbina Valverdea koji je poručio: Od Guardiole mogu samo učiti!

griezmann-godin-atleticoCadena SER tvrdi da je čelnim ljudima Atletica dozlogrdilo koketiranje Griezmanna i Barcelone. Navodno su zakazali skori sastanak s Francuzom na kojem će raščistiti odnose.

griezmann-atletico

Šefovi Atletica žele da im Griezmann jasno i glasno obznani svoje namjere – želi li ostati ili otići – kako im se ne bi ponovilo prošloljetno natezanje, kada je Francuz slavodobitno objavio da ostaje u Atletico. Za produžetak ugovora dobio je bajoslovnu godišnju platu, navodno oko 20 miliona eura.

hernandez-griezman

Cadena SER tvrdi da su u Atleticu sastanak inicirali zbog uvjerenja da su Griezmann i Barcelona već sve dogovorili. Prema tom tumačenju, transfer je zapravo gotova stvar.

messi-griezman

Zna se i cijena. Od 1. juna odštetna klauzula iznosit će 120 ili 125 miliona eura, ovisi o izvoru. To i nije neka cifra kada se zna koliko su Katalonci platili Ousmanea Dembelea i Philippea Coutinha. Za njih dvojicu iskrcali su ukupno 270 miliona eura, a s bonusima to će se možda popeti i do 300 miliona eura.

griezman

Malo ko neće se složiti da je Griezmann bolji igrač od obojice, cinici će dodati da mu zajedno nisu ravni. Nakon debakla u Liverpoolu Katalonci su došli do zaključka kako trenutna momčad nije dovoljno kvalitetna da bi osvojila Ligu prvaka.

VEĆ JE POZNATI NOVI KLUB Najskuplji nogometaš u istoriji Barcelone ovako se oprostio od Nou Campa - bilo je poražavajuće gledati, a mogla je biti najljepša bajka

origi-barcelonaBarcelona četiri sezone zaredom ispija gorke pilule u najelitnijem klupskom natjecanju, triput zaredom ispala je u četvrtfinalu i sada u polufinalu. Možda to i ne bi bio tako loš rezultat da se ne radi o Barceloni i činjenici da je u posljednje četiri sezone uložila oko 700 miliona eura u pojačanja.

barcelona-pique-busquets-28bg3tr4gqna16nrobz5i2eee

Barcelona je ove sezone kao imperativni cilj označila napad na Ligu prvaka, to je „urbi et orbi“ najavio Lionel Messi na otvorenju sezone. Kako su Katalonci doživjeli još jedno gorko razočaranje, koje ih očito jako peče, isti cilj jamačno će prebaciti za sljedeću sezonu.

messituzan

Zimus je već dogovoren dolazak Frankieja de Jonga, veznjaka Ajaxa, hit-momčadi ove sezone. Katalonci se nadaju da će De Jong biti veliko pojačanje, ali jasno im je da to nije dovoljno.

frankie-de-jong

Barca pokušava dovesti i De Jongova klupskog kolegu, mlađahnog stopera Matthijsa de Ligta, a šlag na tortu bio bi Griezmann. U paru s Messijem činio bi ubitačnu kombinaciju. 

deligt-ajax1

Problem je što Barca mora prodavati da bi dovodila nove igrače. Lista za odstrel prilično je dugačka, pojedini katalonski mediji barataju s 12 imena, a najviše se spominju Coutinho, Umtiti, Ivan Rakitić i Sergio Busquets. 

coutinho1

umtiti

rakitic

busquets

(Sport.ba)

Učitaj još novosti