13. 05. 2019 - 14:43
Yaya Toure demantovao da ide u penziju: Bilo je dosta...
907
Shares
Yaya Toure demantovao da ide u penziju: Bilo je dosta konfuzija oko moje budućnosti

IGRAT ĆE JOŠ NEKOLIKO GODINA

Yaya Toure demantovao da ide u penziju: Bilo je dosta konfuzija oko moje budućnosti

Sport.ba
13. 05. 2019 - 14:43
0
Shares

Bivši fudbaler Manchester Cityja i Barcelone Yaya Toure demantovao je danas vijest da je završio igračku karijeru. Njegov menadžer Dimitri Seluk je prošle sedmice izjavio da je Toure odlučio da završi igačku karijeru i da će se posvetiti trenerskom poslu, ali je jedan od najboljih afričkih fudbalera svih vremena danas to demantovao.

"Bilo je dosta konfuzije oko moje budućnosti, ali želim svima da jasno stavim do znanja da volim fudbal i da namjeravam da igram još nekoliko godina", napisao je Toure na svom Twitter nalogu.

Fudbaler Obale Slonovače je potvrdio da se sprema za trenersku karijeru, ali da je sada fokusiran jedino na nove izazove u igračkoj karijeri. "I ne brinite, kad dođe vrijeme, ja ću lično saopštiti da idem u penziju", napisao je Toure.

Toure nije igrao otkako je Olimpiakos raskinuo ugovor sa njim u decembru prošle godine. Za atinski klub odigrao je dvije utakmice.

On je prošlog ljeta prešao u Olimpiakos iz Manchester Cityja, sa kojim je osvojio tri titule u Premijer ligi, FA kup i dva Liga kupa.

Sa Barcelonom je 2009. godine osvojio Ligu prvaka.

Za reprezentaciju Obale Slonovače 35-godišnji Toure odigrao je 101 utakmicu i postigao 19 golova, a nastupao je na Svjetskim prvenstvima 2006, 2010. i 2014. godine.

Toure je četiri puta osvajao titulu za najboljeg afričkog fudbalera.

Učitaj još novosti