13. 05. 2019 - 14:29
VEĆ JE POZNATI NOVI KLUB Najskuplji nogometaš u istoriji...
907
Shares
VEĆ JE POZNATI  NOVI KLUB Najskuplji nogometaš u istoriji Barcelone ovako se oprostio od Nou Campa - bilo je poražavajuće gledati, a mogla je biti najljepša bajka

COUTINHO ISPRAĆEN ZVIŽDUCIMA

VEĆ JE POZNATI NOVI KLUB Najskuplji nogometaš u istoriji Barcelone ovako se oprostio od Nou Campa - bilo je poražavajuće gledati, a mogla je biti najljepša bajka

Sport.ba
13. 05. 2019 - 14:29
0
Shares

Barcelona je senzacionalno ispala u polufinalu Lige prvaka nakon što je dobila Liverpool na "Nou Campu" sa sigurnih 3:0. Ipak, izuzetno oslabljeni Redsi u revanšu su odigrali i iznad svojih mogućnosti, te savladali španske prvake sa čak 4:0.

DONIJETA VELIKA ODLUKA Predsjednik poslušao igrače, poznata sudbina Valverdea koji je poručio: Od Guardiole mogu samo učiti!

origi-barcelona

Katalonci su se ipak uspjeli pribrati nakon ove katastrofe te su jučer na "Nou Campu" s 2:0 dobili Getafe koji se bori za historijski plasman u Ligu prvaka. Bila je to posljednja ovosezonska utakmica Barce na domaćem terenu i kako stvari stoje najvjerovatnije posljednja Philippea Coutinha na ovom kultnom stadionu. 

coutinho-barca

Brazilac je prije godinu i pol stigao u Barcelonu kao najskuplji nogometaš u klupskoj historiji. Jučer je bio na žestokom udaru navijača koji su mu zviždali pri svakom kontaktu s loptom.

coutinho1

Zvižduci Coutinhu, koji je označen kao najveći krivac za ispadanje i koji je ranije ove sezone imao sukobe s navijačima, počeli su još prije utakmice. Dvaput je spiker čitao njegovo ime, a veći dio stadiona zviždao je u tim trenucima. Zvižduka je bio pošteđen tek nakon što je napustio igru 20 minuta prije kraja.

coutinho-suel

Trener Ernesto Valverde i Ivan Rakitić, koji su također bili na udaru navijača i javnosti nakon ispadanja od Liverpoola, pošteđeni su zvižduka. Pljesak su jedini dobili Lionel Messi i rezervni golman Jasper Cillessen.

valverde

Coutinho bi karijeru mogao nastaviti u Engleskoj, tačnije u redovima Manchester Uniteda koji ga silno želi. Barcelona ga je spremna prodati za 100 miliona eura, 35 miliona manje nego što je plaćen Liverpoolu. Izgubljeno je i previše, ako se sve sagleda, rekli bismo...

marcelo-coutinho

(Sport.ba)

Učitaj još novosti