13. 05. 2019 - 14:09
DONIJETA VELIKA ODLUKA Predsjednik poslušao igrače, poznata...
907
Shares
DONIJETA VELIKA ODLUKA Predsjednik poslušao igrače, poznata sudbina Valverdea koji je poručio: Od Guardiole mogu samo učiti!

OSTAJE NA KLUPI KATALONACA

DONIJETA VELIKA ODLUKA Predsjednik poslušao igrače, poznata sudbina Valverdea koji je poručio: Od Guardiole mogu samo učiti!

Sport.ba
13. 05. 2019 - 14:09
0
Shares

Trener fudbalera Barcelone, Ernesto Valverde, izjavio je da ne razmatra da ode s klupe katalonskog giganta.

valverde-solari

Valverde je nakon eliminacije od Liverpula u polufinalu Lige šampiona najavio da postoji mogućnost da ode na kraju sezone, ali je ipak promijenio mišljenje i poručio da nema namjeru da podnese ostavku.

messituzan

Trener Barcelone je na konkretno pitanje novinara, nakon pobjede nad Getafeom, da li razmišlja o ostavci kratko i jasno odgovorio "ne", ali i da je pravi primjer koji želi da slijedi menadžer Manchster Cityja i bivši trener Barcelone Pep Guardiola.

pep-guardiola

"Uradio je velike stvari, ne samo što je osvojio titulu Premijer lige, već šta radi dugo. Za mene je on najbolji trener na svijetu i svakim danom možeš da učiš od Guardiole", rekao je Valverde o Guardioli, čiji je City takođe eliminisan na bolan način iz LŠ u četvrtfinalu od Tottenhama.

valverde

Valverde je s timom s "Nou Campa" ove sezone osvojio Superkup Španije i titulu Primere, ima još priliku za Kup kralja jer Barcelonu čeka finale s Valencijom, ali je i pored toga na udaru kritika.

barcelona-pique-busquets-28bg3tr4gqna16nrobz5i2eee

Katalonski "Sport" navodi da trener Barce ima punu podršku cijele svlačionice i nema namjeru odstupiti s mjesta trenera. Predsjednik Josep Maria Bartomeu ne želi narušiti odnose s igračima, stoga vrlo vjerovatno neće uručiti otkaz Valverdeu, ukoliko ga igrači nastave podržavati.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti