13. 05. 2019 - 12:25
Legendarni Portugalac odabrao idealnu ekipu s kojom je igrao:...
907
Shares
Legendarni Portugalac odabrao idealnu ekipu s kojom je igrao: Sve majstor do majstora, odavno bolji tim nismo vidjeli

RUI COSTA ZA SKY SPORTS

Legendarni Portugalac odabrao idealnu ekipu s kojom je igrao: Sve majstor do majstora, odavno bolji tim nismo vidjeli

Sport.ba
13. 05. 2019 - 12:25
0
Shares

Portugalski velikan Rui Costa za 'Sky Sports' je složio postavu od najboljih igrača s kojima je igrao. Sve je praćeno sjajnim komentarima, a pogledajte na koga se veliki Portugalac odlučio: 

Golman: VITOR BAIA

Najbolji golman s kojim sam ikad igrao bio je Vitor Baia, moj saigrač iz portugalske reprezentacije. Moram spomenuti i Francesca Tolda te Didu, ali je Vitor Baia moj prvi izbor. S njim sam igrao samo za Portugal, ali on je moj veliki prijatelj i sjajan suigrač. Cijela momčad se uvijek mogla osloniti na njega.

baia

Desni bek: CAFU

Igrao sam s njim u Milanu, a iako je bio desni bek, ponekad je izgledao kao krilo.

cafu

Stoperi: ALESSANDRO NESTA i CARLOS MOZER

Ovo je težak izbor jer sam igrao s mnogim sjajnim stoperima. Ipak, u momčadi mogu biti samo dvojica, a Nesta je vjerojatno bio najelegantniji igrač s kojim sam ikada igrao. Bio je brz, imao sjajno ubrzanje i imao je svoj stil igre. Briljantno je rješavao 'jedan na jedan', a zahvalan sam što je on moj veliki prijatelj. Drugi stoper je Mozer, moj saigrač iz Benfice. On je stoper čiju sam igru najviše proučavao jer je bio nevjerovatan atleta, a bio je i veliki pobjednik.

nesta1

Lijevi bek: PAOLO MALDINI

Veliki kapiten, veliki nogometaš, veliki čovjek i veliki saigrač. Kad sam ja došao u Milan, on je već osvojio sve što se može osvojiti, ali je i dalje svakog dana pokazivao veliku želju za pobjedama koje je prenosio na sve suigrače.

maldini

Centralni veznjaci: ANDREA PIRLO i PAULO SOUSA

Svakako moram staviti Pirla koji je karijeru počeo kao 'desetka', a završio kao najbolja 'šestica' na svijetu. On je vjerovatno tehnički najpotkovaniji igrač s kojim sam ikada igrao. Osim njega, tu je i Sousa, još jedan suigrač iz Befice koji je taktički bio briljantan. On je imao nevjerovatnu sposobnost razumijevanja svih situacija u utakmici.

pirlo

Desno krilo: LUIS FIGO

On je bio vjerovatno najbolje krilo koje sam ikada vidio, ali Figo nije bio samo krilo – on je ulazio u sredinu terena, kreirao i realizirao mnoge šanse.

luisfigo

Ofanzivni veznjak: KAKA

Sretan sam što sam mogao gledati kako se on razvija. Došao je u klub kao mladi igrač, praktično kao moja zamjena i bila je čast za mene da igram ulogu u njegovom razvoju.

kaka1

Lijevo krilo: CRISTIANO RONALDO

Ono što me kod njega najviše fascinira je njegova radna navika. Oduvijek je želio biti najbolji na svijetu i nevjerovatno je koliko on radi da bi to postigao.

inter-juventus-ronaldo

Napadač: GABRIEL BATISTUTA

Igrao sam s dosta napadača, ali je Batistuta onaj s kojim sam najviše surađivao i stvorio najbolji odnos. Mi smo prijatelji za sva vremena, a o njegovim igračkim kvalitetama je suvišno raspravljati. On je mogao postići gol iz doslovno svake situacije u kojoj se našao.

Gabriel-Batistuta-3

2

Učitaj još novosti