10. 05. 2019 - 10:54
SADA JE I DEFINITIVNO Buffon napušta Pariz, novi klub je...
907
Shares
SADA JE I DEFINITIVNO Buffon napušta Pariz, novi klub je SENZACIONALAN - OVO NI U SNOVIMA NISMO OČEKIVALI

MOGAO BI SE VRATITI U PARMU

SADA JE I DEFINITIVNO Buffon napušta Pariz, novi klub je SENZACIONALAN - OVO NI U SNOVIMA NISMO OČEKIVALI

Sport.ba
10. 05. 2019 - 10:54
0
Shares

Mnogi evropski klubovi mislima su već u narednoj sezoni. Kuju se planovi, sklapa se transfer taktika. Mnogim velikanima potrebna je rekonstrukcija ekipa a stručnjaci s pravom očekuju da bi ovog ljeta ponovo mogao biti oboren transfer rekord.

TOTALNA RASPRODAJA: Barcelonu napušta čak deset nogometaša!

buffonIskusni golman Gianluigi Buffon trebao bi napustiti ekipu Paris Saint-Germaina jer mu ističe ugovor na kraju sezone, javlja "Marca". Talijan ima opciju za produženje na još jednu godinu, ali klub je zainteresiran za Davida de Geu, u klubu već imaju Alphonse Areolu, a Kevin Trapp se vraća s posudbe. Nova Buffonova Buffona mogla bi biti Parma, gdje je nogometna bajka i počela.

buffon

Legendarni Talijan lani je odlučio napustiti Juventus poslije 17 godina te preći u PSG za koji je mislio da u njemu ima veću šansu za osvajanje Lige prvaka.

gigi-buffon-29xen9l0p7w11b5uia5zxn91t

Buffon je potpisao ugovor na jednu sezonu uz opciju produženja na još jednu ako obje strane budu zadovoljne. Kako u Parizu nisu zadovoljni Buffonovim izdanjem jer je bio jedan od krivaca za ispadanje PSG-a iz Lige prvaka, odlučili su mu ne ponuditi dodatnu godinu ugovora.

gigbuffon

gianluigi-buffon

buffon1

Tako će 41-godišnjem čuvaru mreže biti uručeni slobodni papiri, amoguće je čak i da će završiti karijeru na kraju ove sezone. Špekulira se da bi mogao preuzeti jednu od direktorskih funkcija u Juventusu.

Buffon je jedini eurotrofej uzeo s Parmom: Sjećate li se ove SJAJNE generacije?

buffon

buffon

(Sport.ba)

Učitaj još novosti