10. 05. 2019 - 11:02
PARIZ JE NA NOGAMA Neymar donio konačnu odluku o budućnosti,...
907
Shares
PARIZ JE NA NOGAMA Neymar donio konačnu odluku o budućnosti, šta će reći na Nou Campu o ovom: Nezasiti otac opet je upetljao prste!

LE10SPORT TVRDI

PARIZ JE NA NOGAMA Neymar donio konačnu odluku o budućnosti, šta će reći na Nou Campu o ovom: Nezasiti otac opet je upetljao prste!

Sport.ba
10. 05. 2019 - 11:02
0
Shares

Neymar se predomislio o svojoj budućnosti i trenutno želi napustiti ekipu Paris Saint-Germaina prenosi Le10sport.

106643749-neymar

Brazilska zvijezda nedavno je izjavio kako nema namjeru napustiti ekipum, ali loše igre PSG-a u Evropi, zajedno s njihovom lošom igrom u posljednjih nekoliko sedmica, promjenile su njegovo mišljenje.

neymar

Kad god se približava prijelazni rok, a PSG ne osvoji nogometnu Ligu prvaka, uvijek se pokrene priča oko odlaska najvećih zvijezda s Parka Prinčeva, a ponajviše se špekulira s transferom Brazilca.

neymar

27-godišnji napadač odrađuje svoju drugu sezonu PSG-u, u koji je došao u ljeto 2017. za rekordnih 222 miliona eura. No uloženi novac Neymar nije još opravdao, dominacija u Francuskoj se očekivala, ali klubu iz Pariza i dalje bježi Liga prvaka, a i on je prečesto izvan terena zbog povreda.

neymar-ronaldo

Ipak, Neymar je i dalje tražena roba, najviše se za njega zanimao Real, a prema informacijama "Mundo Deportiva" u ugovoru Brazilca postoji jedna klauzula koja mu može olakšati odlazak.

thiago-silva-neymar-dani-alves-psg

Naime, iako u PSG-u govore da Neymar nema nikakvu odštetnu klauzulu, španski medij saznaje da nije baš tako i da ovaj ofanzivac može napustiti PSG ako neko na kraju sezone 2019/2020. isplati 170 miliona eura.

neymar

Tu Real vidi svoju priliku da dovede Neymara već ovo ljeto, odnosno vjeruje se da bi ga PSG bio prisiljen prodati kako bi bar vratio tih 222 miliona eura nego da im Brazilac 2020. pobjegne za 52 miliona eura manji iznos.

psg-zvezda-neymar

Inače, Brazilac ima ugovor s Parižanima do ljeta 2022. godine, a navodno je i Barcelona zainteresovana da ga vrati u svoje redove.

OČAJNA SEZONA

Brazilac Neymar proživljava najgoru sezonu otkako je stigao u EVropu. Napadač Paris Saint-Germaina imao je jednu od najsiromašnijih sezona po pitanju trofeja, golgeterska bilanca mu je na nezavidnoj razini zbog povreda koje su ga odmaknule s terena, a pored toga imao je i velikih problema s ponašanjem.

neymar

Ove je sezone nastupio tek 14 puta (i zabio 13 golova) u francuskom prvenstvu, prvenstveno zbog povrede metatarzlane kosti zbog koje je izostao 70 dana, tačnije 15 utakmica. U međuvremenu je imao problema i s aduktorom, zbog čega je izostao još u 6 utakmica, a trener Thomas Tuchel morao ga je i odmarati u određenim trenucima zbog nedovoljne zaliječenosti tih povreda.

neymar

Na ekipnom planu osvojit će tek Ligue 1. U Ligi prvaka su Parižani šokantno ispali od Manchester Uniteda dok im je Rennes dokrajčio sezonu 'otevši' im naslov u Kupu. Titulu, koju su navijači, uprava i nogometaši praktički već upisali u klupske knjige.

VOLIO BIH ZAIGRATI S HAZARDOM

Neymar je jednom izjavom uzdrmao fudbalsku planetu! Njegove riječi su odjeknule kao snažna detonacija.

neymar

"Volio bih da igram u ekipi sa Edenom Hazardom, slični smo igrači", izjavio je najskuplji fudbaler svijeta.

hazard-i-pogba

Znate li šta to znači? Belgijanac je već viđen u Real Madridu na ljeto, jer je izvjesno da napušta Chelsea, a s "kraljevskim klubom" koketira već dugo. Ako bi na "Santiago Bernabeu" stigao i Neymar, to bi bila bomba u bukvalnom smislu.

neymar

Neymarov otac tvrdi da sjajni fudbaler neće napustiti "grad svetlosti" ovog ljeta, ali ovom izjavom sin je digao veliku buru. Znamo dobro šta znači kad njegov čale obeća vjernost nekom...

neymariotac

(Sport.ba)

Učitaj još novosti