07. 05. 2019 - 19:28
Za kvalitetnog igrača treba zaviriti duboko u džep,...
907
Shares
Za kvalitetnog igrača treba zaviriti duboko u džep, Manchestere United ruši klupski rekord

ENGLESKA

Za kvalitetnog igrača treba zaviriti duboko u džep, Manchestere United ruši klupski rekord

Sport.ba
07. 05. 2019 - 19:28
0
Shares

Sve je izglednije da United gubi utrku za Nizozemca de Ligta pa se okreće alternativnim rješenjima za stopersku poziciju. Prva želja je Leicesterov Harry Maguire, koji je bio na vrhu popisa i prošlo ljeto, ali cijena od 60 miliona funti je u tom trenutku bila prevelika prepreka. Međutim, odličan nastup mladog obrambenog igrača na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i sjajno odrađena klupska sezona, još su povećali tržišnu cijenu.

leicester-citys-harry-maguire-4-800x504

Maguire nije jedini na popisu želja Uniteda, tu su još Kalidou Koulibaly, međutim Napoli odbija svakog udvarača za svoj stup obrane te Realov Varane, ali neigranje u Ligi prvaka i nije neka pozivnica za francuskog internacionalca.

Najveća prednost stopera Leicestera je njegovo iskustvo igranja Premier lige, neće trebati vrijeme za adaptaciju te njegova mladost. Tako da, uprava kluba smatra ovaj posao vrijednim ulaganja.

Cijena je sigurno previsoka, ali ako pogledamo kupovinu konkurencije, Liverpool platio Van Dijka 75 miliona funti te ga učinio najskupljim u historiji, City za preko 200 miliona funti doveo svoju zadnju liniju, vidljivo je da za prave igrače treba dobro odriješiti kesu.

Najveći problem Solskjaera u ovoj priči je višak igrača na toj poziciji i minimalno jedan igrač mora otići. Međutim, u prilog mu ne ide odluka uprave o produženju ugovora u zadnjih godinu dana Smallingu, Jonesu i Roju. Najizgledniji je odlazak Baillya, za kojeg je pokazao interes Arsenal, ali i taj posao je problematičan zbog igračeve ozlijede ligamenata.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti