06. 05. 2019 - 14:05
Ajaxov junak izlazi iz Tadićeve i Jongove sjene: Sjajni De...
907
Shares
Ajaxov junak izlazi iz Tadićeve i Jongove sjene: Sjajni De Beek pravi potez karijere - u transferu vrijednom 50 miliona stiže na Otok

TOTTENHAM GA SILNO ŽELI

Ajaxov junak izlazi iz Tadićeve i Jongove sjene: Sjajni De Beek pravi potez karijere - u transferu vrijednom 50 miliona stiže na Otok

Sport.ba
06. 05. 2019 - 14:05
0
Shares

Gol na Juventus Areni a zatim i na novom stadionu Tottenham uveliko su povećali zanimanje za zvijezdu Ajaxa, za kojeg su ozbiljno zagrizli brojni evropski giganti, među kojima je i Tottenham.

donny-van-de-beek

Veznjak Ajaxa Donny van de Beek ima sjajnu sezonu iza sebe, ali je još uvijek u sjeni svojih suigrača kao što su Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt ili Dušan Tadić. Tek 21-godišnji veznjak, nedavno je stekao veću reputaciju na nogometnom tržištu i sve više ukazuje na to da u ljetnim mjesecima za njega slijedi transfer iz snova.

debeek-ajaxDaily Mail izvještava da su Ajaxovi rivali u polufinalu Lige prvaka Tottenham, koje je Van de Beek “srušio” svojim golom u prvom susretu u Londonu, zainteresirani za njegove usluge. Oni također navode da će Tottenham ponuditi oko 50 miliona eura, te da u njemu vide igrača koji će uskočiti u ekipu zbog sve vjerojatnijeg odlaska Christiana Eriksena u Real iz Madrida.

vanbeekk

christianeriksen

U posljednja dva transfer roka, Tottenham je u potpunosti mirovao, a pritisak trenera Mauricia Pochettina na upravu ne čini se uzaludnim, jer klub planira pokrenuti ambiciozniju transfer kampanju a u klub bi trebali stići Jack Grealish iz Aston Ville, već pomenuti de Beek, Ryan Sessegnon iz Fulhama i Wilfried Zaha iz Crystal Palacea.

zaha2

Učitaj još novosti