06. 05. 2019 - 17:00
ZVIJEZDA DIŽE SIDRA: 100 miliona Torinezi traže, dva velikana...
907
Shares
ZVIJEZDA DIŽE SIDRA: 100 miliona Torinezi traže, dva velikana stoje u redu

SERIE A

ZVIJEZDA DIŽE SIDRA: 100 miliona Torinezi traže, dva velikana stoje u redu

Sport.ba
06. 05. 2019 - 17:00
0
Shares

Unatoč neuspjehu u Ligi prvaka, koja je bila glavni cilj Juventusa ove sezone, u ovom trenutku čini se da će Massimiliano Allegri ostati na klupi Stare dame.

To je loša vijest za Paula Dybalu, za 25-godišnjeg Argentinca koji teško dolazi do izražaja otkako je Cristiano Ronaldo prošlog ljeta stigao u Juventus.

Calciomercato piše kako je lako moguće da Dybala zatraži transfer u predstojećem ljetnom prijelaznom roku. No Juventus će ga pustiti samo u slučaju da dobije adekvatnu ponudu. Spekulira se da Juve i dalje traži preko 100 miliona eura za Dybalu.

paulo-dybala-ir-leonardo-bonucci-5ca9031e283f7

Iako Dybala ne blista i teško se sjetiti kada je odigrao zapaženiju ulogu u nekoj velikoj utakmici, navodno ne manjka zainteresiranih. Prema pisanju Calciomercata, prvi u redu stoje Manchester United i Bayern, koji su navodno pokrenuli preliminarne pregovore s igračevim zastupnicima.

Engleski klub priprema remont i priprema se za život bez Paula Pogbe, a Dybala bi trebao dobiti centralnu ulogu u toj novoj momčadi.

Bayern je navodno također živo zainteresiran. Njemački klub priprema rekonstrukciji momčad, želi se riješiti Jamesa Rodrigueza i traži adekvatnu zamjenu.

Kako su Arjen Robben i Franck Ribery na odlasku, Bayern pokušava pronaći nove zvijezde koje će ga pokušati vratiti na vrh Europe. Bavarci navodno upravo oko Dybale namjeravaju izgraditi novu šampionsku momčad. 
 
(Sport.ba)

Učitaj još novosti