01. 05. 2019 - 17:16
RONALDOV BIVŠI SAIGRAČ Najveća ljubav Cristiana Ronalda je...
907
Shares
RONALDOV BIVŠI SAIGRAČ Najveća ljubav Cristiana Ronalda je Cristiano Ronaldo

RONALDO

RONALDOV BIVŠI SAIGRAČ Najveća ljubav Cristiana Ronalda je Cristiano Ronaldo

Sport.ba
01. 05. 2019 - 17:16
0
Shares

Na početku njegove karijere, malo ko mogao je predvidjeti što će Cristiano Ronaldo postati jednoga dana. Osim činjenice da je uz Lionela Messija jedan od najboljih igrača današnjice, Cristiano je globalni ambasador sporta i jedan od glavnih razloga zašto su u novije vrijeme za nogometom sve veći interes krenule pokazivati i žene. Nedvojbeno, Ronaldo je jedan od glavnih sinonima za nogomet te se o njegovom životu danas zna apsolutno sve. Ali, neke stvari ipak nisu poznate, naročito one s početka njegove karijere.

ronaldo

U ekskluzivnom intervjuu za talijansku La Gazzetu dello Sport, Vitali Kutuzov prisjetio se prve Ronaldove utakmice u dresu Sportinga. Kutuzov je jedan od najpoznatijih nogometaša proizašlih iz Bjelorusije, a u karijeri je između ostalog igrao za Milan, Sporting, Sampdoriju i Parmu. Ronaldova peta službena utakmica ostala mu je posebno u pamćenju.

„Bio je to predivan dan za obojicu. Ja sam zabio prvi pogodak a onda ih je Cristiano nadodao još njih nekoliko. Zamislite tek koliko je on bio sretan, pa imao je svega 17 godina!“, rekao je Vitali.

ronaldo

Portugalska zvijezda danas je jedan od najboljih nogometaša u historiji, ali u početku nije se činilo da će tako biti. Barem tako tvrdi, sada penzionisani , Kutuzov.

 „Nisam mislio da će ispisati nogometnu historiju, to nije bilo moguće predvidjeti. Odmah je bila vidljiva njegova brzina i tehnika, ali tek kada je zaigrao kod Fergusona pomislio sam „ O Bože, koliko je samo snažniji nego prije“, nastavio je Bjelorus te krenuo pričati o njegovom matičnom klubu Milanu, klubu iz kojeg je stigao na jednogodišnju posudbu u Sporting. Ronalda je posebno zanimao AC Milan, veliki talijanski klub koji je tih godina bio sinonim za moć „Pitao me hiljadu pitanja, ali najviše njih bilo je o velikanima, Costacurti, Maldiniju, Shevchenku, Inzaghiju. Pitanja su bila uglavnom o njihovoj fizičkoj spremi, želio je znati sve o njihovoj pripremi i kako se spremaju za utakmice“.

skysports-cristiano-ronaldo-portugal-3917644

Cristiano je u početku imao podosta poteškoća, naročito sa prilagodbom u svlačionici lisabonskog kluba.

 „Bio je opuštena i mirna osoba. Suigrači su uglavnom bili stariji od njega pa je najsretniji bio kada bi mu došla porodica, i to naročito njegov otac, s kojim je najviše volio pričati.“, govori 39-godišnjak te naglašava kako je Ronaldo interes pokazivao za samo jednu stvar u životu: „Samo nogomet! Nikad me nije pitao ništa o predivnim Bjeloruskinjama, samo nogomet i ništa drugo“,  ističe Vitali.

cristiano-ronaldo-shares-his-greatest-fitness-secrets

Za sam kraj progovara i o Cristanovoj najvećoj ljubavi na svijetu, Cristianu Ronaldu: „Nije trenirao više od nas, ali je zato najviše od svih pazio na svoje tijelo. Nikad nisam vidio nekoga tko je toliko zaljubljen u sebe. U svlačionici je stalno bio bez majice te je proučavao svaki centimetar njegovog tijela : Ramena, trbušni zid, noge… Uvijek ga je zanimalo kako postati čim snažniji, ali ne radi lijepog izgleda, već kako bi postao bolji nogometaš“

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti