24. 04. 2019 - 08:28
ZVANIČNO Ovo je najgorih 11 Premier lige svih vremena,...
907
Shares
ZVANIČNO Ovo je najgorih 11 Premier lige svih vremena, prednjače 'zvijezde' s 'Old Trafforda'

GOAL SASTAVIO LISTU

ZVANIČNO Ovo je najgorih 11 Premier lige svih vremena, prednjače 'zvijezde' s 'Old Trafforda'

Sport.ba
24. 04. 2019 - 08:28
0
Shares

Kroz 28 sezona Premier lige u sadašnjem formatu, prodefilovalo je mnogo majstora i umjetnika na zelenim terenima, ali isto tako i onih koji su zalutali u elitni rang engleskog nogometa. U nastavku pogledajte tim najgorih 11 Premier lige svih vremena.

Goal.com se vraća unazad kroz historiju, te je sastavio najgorih 11 Premier lige od 1992. godine.

GOLMAN

Massimo Taibi (Manchester United)

United je imao dosta poteškoća sa pronalaskom čuvara mreže nakon odlaska legendarnog Petera Schmeichela, međutim, malo ko je bio tako loš kao Taibi. Neslavno čuven po golu kroz noge koji je primio nakon mlakog šuta Southamptonovog Matta Le Tisiera, odigrao je samo četiri utakmice po dolasku iz Venezie 1999, poslije čega se vratio nazad u Italiju.

taibi

ODBRANA

Per Kroldrup (Everton)

Danski internacionalac stigao je iz Udinesea za 5 milijuna funti 2005, ali je ozlijedio prepone prije negoli je uspio i šutnuti loptu. Debitirao je protiv Aston Ville na Boxing Day u debaklu Evertona (4:0), i nikada više nije zaigrao.

per-kroldrup

Igors Stepanovs (Arsenal)

Došao kao zamjena za ozlijeđenog Tonyja Adamsa na prelasku u novo tisućljeće, ali nedugo nakon dolaska u London, učestvovao je u katastrofi Gunnersa protiv Manchester Uniteda (6:1).

gun-1340791809-stepanovs-igors

Iako je Arsenal tokom njegovog četverogodišnjeg boravka u klubu nizao uspjehe, latvijski internacionalac svakako nije zaslužan za njih, te je prodan poslije samo 17 ligaških nastupa u četiri godine.

Winston Bogarde (Chelsea)

Za četiri godine na Stamford Bridgeu, bivši nogometaš Barcelone odigrao je samo 9 utakmica, pošto je nedugo nakon kupovine, bilo jasno da je nedovoljno dobar za Bluese, a doveden je protiv volje tadašnjeg menadžera Gianluce Viallija.

bogarde

VEZNI RED

Christian Negouai (Manchester City)

Opisan od strane Kevina Keegana kao “najuzbudljiviji igrač” kojeg je ikad potpisao, Negouai je obećao da će revolucionarno unaprijediti Cityjev vezni red. Umjesto revolucije, upisao je samo jedan premijerligaški nastup, gdje je uspio zaraditi isključenje nakon samo tri minuta provedena na terenu.

christian-negouai

Eric Djemba-Djemba (Manchester United & Aston Villa)

Doveden 2003. na Old Traffod kao potencijalni nasljednik Roya Keanea, Djemba-Djemba se uistinu odlikovao agresivnošću, ali tu su se završavale sve njegove vrline. Nakon dvije godine prodan je Aston Villi, međutim, ni na Villa Parku nije uspio da se nametne. “So bad they named him twice (toliko loš da su mu dali dva ista imena)”.

djemba-djemba

Ali Dia (Southampton)

U nogometnim krugovima legendarna je priča kako je Graeme Souness prevaren od strane osobe koja se predstavljala kao George Weah, te ga ubijedila da potpiše njegovog navodnog rođaka. Na jednoj utakmici ušao je kao zamjena za Matta Le Tissiera, te je ubrzo postalo jasno da čak nije ni na razini profesionalnog nogometaša. Sramotna igra, opisana kao “trčanje bambija na ledu” natjerala je Sounessa da ga izvadi iz igre nakon 51 minute provedene na terenu. Navijači su mu čak posvetili pjesmu “Ali Dia, he’s a liar, he’s a liar” (Ali Dia, on je lažljivac).

ali-dia

Bruno Cheyrou (Liverpool)

Nazvan “novim Zidaneom” od strane tadašnjeg Liverpoolovog menadžera Gerarda Houlliera po dolasku 2002. godine, slobodno se može reći da Cheyrou nikako nije uspio da opravda očekivanja. Dvaput je bio na pozajmicama prije nego što je prodan 2006, a pobjednički gol Chelseaju jedina mu je svijetla tačka tokom boravka na Anfieldu.

bruno-cheyrou

Bebe (Manchester United)

Plaćen je 7 milijuna funti 2010. Vitoriji Guimaraes, iako ga Sir Alex Ferguson nijednom nije niti pogledao, a ubrzo je postalo jasno da Portugalac nije posjedovao potrebnu kvalitetu. Zabilježio je samo dva nastupa u Premier ligi prije slanja na niz posudbi, međutim, okrenuo je novo poglavlje u svojoj karijeri u Španjolskoj (trenutno nastupa za Eibar).

bebe-2

NAPAD

Park Chu-Young (Arsenal)

Nakon uspješne etape u Monacu, južnokorejski napadač stigao je u sjeverni London 2011 i odmah je zadužio Arsenalovu devetku. Međutim, ipak nije bio dostojan tog broja, te je odigrao samo jednu utakmicu za tri sezone u Premier ligi. Ostaće upamćen kao jedno od najgorih pojačanja Arsenea Wengera.

2

Boško Balaban (Aston Villa)

Jedna od najvećih hrvatskih talenata 2002, stigao je na Villa Park za tada ne tako malih 5,8 milijuna funti, ali ubrzo se pokazao kao veliki promašaj. Nije uspio da postigne gol u osam nastupa, te je kasnije vraćen nazad u zagrebački Dinamo.

balaban

Ovo je najgorih 11 Premier lige svih vremena, prema izboru stranice Goal.com:

6

(Sport.ba)

Učitaj još novosti