18. 04. 2019 - 12:16
BOMBETINA IZ ITALIJE Cristiano Ronaldo napušta Juventus zbog...
907
Shares
BOMBETINA IZ ITALIJE Cristiano Ronaldo napušta Juventus zbog plate kakva u sportu još nikada nije viđena!

MOGAO BI U UJEDINJENE ARAPSKE EMIRATE

BOMBETINA IZ ITALIJE Cristiano Ronaldo napušta Juventus zbog plate kakva u sportu još nikada nije viđena!

Sport.ba
18. 04. 2019 - 12:16
0
Shares

Španski sportski list "Don Balon" nedavno je objavio pomalo nevjerovatnu priču u kojoj je glavni junak Cristiano Ronaldo, Portugalac koji se, prema njihovim informacijama, nema namjeru na duže vrijeme vezati uz Juventus.

ronaldoOtkada je preko noći napustio Real Madrid, iako do danas nije poznat glavni razlog za to, Cristiano Ronaldo zaludio je navijače Juventusa. Ipak, pomenuti list doznaje kako je sve to bio dio njegova plana da nakon sezone, dvije napusti Juventus (službeno ga ugovor veže do ljeta 2022. godine!) te nakon toga krene u bogate Ujedinjene Arapske Emirate, u kojima ima u planu završiti igračku karijeru.

ronaldo-deligt

Naravno, u cijeloj priči također je važno napomenuti kako bi mu plata, koja trenutno iznosi oko 30 miliona eura godišnje, bila barem dvostruko veća kod bogatih Arapa. Očito je to dovoljno dobar razlog za novi izazov.

neymar-ronaldo

Procurila je informacija kako mu nude godišnju platu od čak 60 miliona eura, čime bi postao apsolutni rekorder u svim kolektivnim sportovima, uključujući NBA ligu, a kada se tome dodaju marketinška prava, lako je zaključiti da će vjerojatno biti najbolje plaćeni sportaš svijeta.

ronaldo

Stoga nije nemoguće to da se dogovor postigne već ovih dana, a Ronaldo bi u ljeto 2020. prešao u klub (ne navodi se koji, op.a.) u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

ronaldo

Iako je Ronaldo u 34. godini života, što sugerira da mu je forma u padu, na njemu se to uopće ne vidi jer je opsjednut zdravim životom i održavanjem tijela pravilnom prehranom i posebnim vježbama. 

ronaldo

Ako uz to uspiju osvojiti Ligu prvaka ni naredne sezone, koju navijači Juventusa čekaju od 1996. godine, nema razloga da ga čelnici kluba – naravno uz odštetu koju očekuju - ne puste u Ujedinjene Arapske Emirate.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti