18. 04. 2019 - 12:07
ITALIJANI TVRDE Edin Džeko rekao veliko DA, slijedi jedan od...
907
Shares
ITALIJANI TVRDE Edin Džeko rekao veliko DA, slijedi jedan od najvećih transfera karijere

PRISTAO NA PRELAZAK U INTER

ITALIJANI TVRDE Edin Džeko rekao veliko DA, slijedi jedan od najvećih transfera karijere

Sport.ba
18. 04. 2019 - 12:07
0
Shares

Edin Džeko je za vikend postigao jedini gol za Romu protiv Udinesea i tako Vučicu približio Ligi prvaka. Narednog vikenda je novi veliki izazov, putuju na noge direktnom rivalu - Interu.

zaniolo-dzekoUpravo se milanski velikan spominje kao najozbiljniji kandidat da dovede bh. kapitena u svoje redove na kraju sezone. West Ham i još neki engleski klubovi se također spominju, ali to je sve u sferi nagađanja.

dzeko-manolasIpak, na "Olimpicu" nije sve idealno, ima određenih problema, a navodno su navijači i stručni štab nezadovoljni izdanjima Dijamanta.

dzeko-roma-sut-epaIpak, italijanski mediji tvrde da je Edin pristao na transfer u redove Intera, jer želi ostati u Italiji. Nerazzurri će gotovo sigurno ostati na kraju sezone bez Maura Icardija, a upravo Dijamanta vide kao savršenu zamjenu.

icardi

Kapiten BiH će u Interu dobiti dvogodišnji ugovor, a plata će mu biti nešto manja od one koju ima u Romi (4.5 miliona eura po sezoni). Još je preostalo da se klubovi dogovore oko obeštećenja, koje će iznositi oko 15 miliona eura.

dzeko

Italijani tvrde da će sve biti završeno u subotu navečer, kada se Inter i Roma sastaju u prvenstvenom meču.

dzeko

Džekin ugovor s Romom, podsjetimo, važi do ljeta 2020. godine, kada će imati 34 godine. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti