17. 04. 2019 - 13:06
APSOLUTNO NEOČEKIVANO Real ne može platiti otkupnu klauzulu za...
907
Shares
APSOLUTNO NEOČEKIVANO Real ne može platiti otkupnu klauzulu za 'novog Ronalda'

NE MOGU DATI 120 MILIONA ZA FELIXA

APSOLUTNO NEOČEKIVANO Real ne može platiti otkupnu klauzulu za 'novog Ronalda'

Sport.ba
17. 04. 2019 - 13:06
0
Shares

Fudbalski klub Real Madrid nije spreman da plati 120 miliona eura koliko iznosi otkupna klauzula za talentovanog igrača Benfice Joaoa Felixa, prenijeli su danas španski mediji. Navodno je Juventus prvi kandidat da angažuje jednog od najvećih otkrovenja i talenata u evropskom fudbalu ove sezone, koji ima fantastičnu sezonu u portugalskom klubu.

fenix7

Felix ima 19 godina i već je dao 16 golova ove sezone. Bio je i junak u pobjedi nad Eintrachtom nedavno u Ligi Evropa.

fenix

Sportski direktor Juventusa Fabio Paratici zakazao je sastanak sa menadžerom Jorgeom Mendesom kako bi pokušao da se dogovori o prelasku Felixa u italijanski klub. Otkupna klauzula iznosi 120 miliona, ali Benfica će pokušati da obnovi ugovor i da ona bude 200 miliona eura.

mendes

Paratici i Mendes su već sarađivali ljetos u transferima Cristiana Ronalda i JoaeaCancela u Juventus, a navodno su u martu već razgovarali o Felixu.

ronaldo-cancelo-juventus

Mediji su ga već proglasili "sljedećim Cristianom Ronaldom".

fenix1

Skautirali su ga još navodno Atletico Madrid, Borussija Dortmund i Manchester United, ali po pisanju medija, ti klubovi imaju veoma male šanse da ga dovedu. Sam Felix je rekao da mu je san da igra u nekom od najvećih evropskih klubova.

fenix2

"Oduvijek mi je san da igram za neki od najvećih engleskih klubova. Španiju sam oduvijek preferirao", rekao je Felix u intervjuu koji je u martu dao za Marcu.

fenix4

Predsjednik Benfice Filipe Vieira nedavno je izjavio da klub ne razmišlja da proda mladog igrača i najavio je da će se povećati otkupna klauzula.

Učitaj još novosti